ГЕРБ сравни скандала с подслушванията с аферата Костинброд

OFFNews 21 май 2021 в 18:25 2449 0

"Твърденията за подслушвания без нито едно доказателство са груба манипулация, която можем да сравним с аферата Костинброд. Отказваме да коментираме предизборни компромати", това се казва в позиция на партия ГЕРБ в която накратко се коментира скандала. 

"За нас това е спекулация, която цели скандал, който да отвлече общественото внимание от едноличния произвол на президента Радев и служебното му правителство. Призоваваме Атанас Атанасов, като първоизточник на твърденията, незабавно да изнесе доказателства за думите си. Настоваме и за незабавни проверки от всички компетентни институции и публично оповестяване на резултатите от тях", завършва лаконичната позиция на партията на Бойко Борисов. 

Служебнията вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди вчерта, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС. Рашков каза още, че е получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали. Той уточни, че ДАНС и Държавна агенция "Технически операции" са подслушвали политици около изборите на 4 април, включително и служебния премиер Стефан Янев.

В четвъртък сутринта съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов призова Бойко Рашков „да извърши щателна проверка“ по отношение на кого са използвани специални разузнавателни средства в последните три месеца, както и по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез СРС, откакто е назначено служебното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!