ГЕРБ от храстите в Ялботина: Гешев работи за Рашков. Защо не разследва Спецов?

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2021 в 16:59 2533 1

Снимка FB/ Бойко Борисов

Александър Йорданов и Тома Биков свикаха извънреден брифинг в с. Ялботина

"Гешев работи за Рашов. Защо главният прокурор не провери Спецов (става дума за Румен Спецов - шефа на НАП)?", попитаха Александър Йорданов, Георги Стаменов и Тома Биков от ГЕРБ на свикания извънреден брифинг в с. Ялботина.

Тримата депутати обвиниха вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков, че хвърля "димки" и така открил предизборната кампания. Според ГЕРБ "Рашков не е министър на вътрешните работи, а председател на предизборния щаб на Радев".

Защо ГЕРБ са в Ялботина?

Селото е любима дестинация на политиците от партията на Бойко Борисов. В средата на юни Йорданов и Биков се появиха във фейсбук видео на живо на фона на храстите, където показаха "офиса" на малоимотния Данаил Николов, който купи фирмата на Румен Спецов, оказал се изоставена кирпичена къща в драгоманското село

Александър Йорданов се обърна задочно към Бойко Рашков, който в началото на седмицата каза, че Спецов е получавал заплахи. Александров заяви, че "полицията спи" и не е намерила лицето, което се заканва на шефа на НАП. 

"Както за един ден откриха заплашващия Ива Митева, една седмица Бойко Рашков не дава отговор, няма следствени действия", коментира Александър Йорданов.

"Ние се притесняваме, че може би собственикът на тази фирма (Данаил Николов), след като е разбрал, че г-н Спецов му е продал фирма със задължения от милион и половина, сега е започнал да си търси отговорите от Спецов или може би е започнал да му търси милион и половина лева", иронично подхвърли той.

Рашков "хвърля димки" и прави "ПР акция"

Георги Стаменов пък размаха картинка, изобразяваща поскъпването на цените на тока, и поиска от Рашков да спре да прави "ПР акция", после призова правителството да вземе мерки за помощ за домакинствата.

Тома Биков допълни, че Рашков "не е имал време да разследва една данъчна измама (продажбата на фирмата на Спецов), но е намерил време да разследва кой е допуснал Борисов на новострояща се магистрала (...) и даде едно интервю тази сутрин, в което да хвърли още една димка, с която да открие предизборната кампания".

Биков обобщи, че всичките му димки са "фалшименто, какъвто е и той самият". И за по-образно нарече Рашков "фалшив герой".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови