ГЕРБ не иска "комплексиран партньор", който вдига градуса

ОFFNews 16 декември 2015 в 11:55 2552 9

"ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от комплексиран, който да повишава градуса в управлението".

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов минути след приемането на промените в Конституцията на трето четене. 

Той призова ГЕРБ и РБ да бъдат силни партньори и да "дават възможност да правим политики - днес повече от всякога страната ни се нуждае от това".

Цветанов разкритикува предложението на Радан Кънев Борисов да разпусне това правителство и да формира ново в рамките на това Народно събрание:

"Днешното управление е без алтернатива и всеки, който казва, че трябва нов кабинет, има несъстоятелна теза. Трябва да имаме конструктивен диалог, но всеки да уважава различното мнение", каза той.

Той разкритикува депутатите от ДСБ, които отсъстваха от зала по време на третото четене:

"Ако искаш да гласуваш „за” или „против”, имаш своето право да го направиш, но не да бъдеш част от лабораторни експерименти", каза той по техен адрес.

Цветанов благодари на депутатите, които гласуваха за конституционните промени и ги нарече "приятели".

Според него тези законодателни промени "ще обединяват, а не разделят парламента". Според него изминалата година е дала ясен знак за "политическата воля, декларирана от всички парламентарни групи, за необходимостта от съдебна реформа".

Според Цветанов приетите днес промени дават "по-голямата независимост и се внасят поправки, които само преди година-две бяха немислими“.

Цветанов благодари и на досегашния правосъден министър Христо Иванов за свършената работа, а след това цитира думите му, че е необходима широка подкрепа за промените в Конституцията. 

„Днес направихме точно това - всички парламентарно представени партии изразиха своята принципна позиция. Парламентът е мястото, където може да се изразява принципната позиция, когато се гласуват дадени законодателни промени", каза той.

Той благодари и на РБ и лично на Радан Кънев за това, че през лятото е направил "изключително важни стъпки в разговорите си с лидера на ДПС Лютви Местан", като по този начин припомни на съпредседателя на Блока за постигнатия тогава "исторически компромис" и орязването на Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!