ГЕРБ иска комисия за спорния договор, от който Моника се отказа

Елица Мартинова 06 февруари 2014 в 09:20 3151 4

Моника Йосифова

Депутатите от ГЕРБ настояват да се създаед временна парламентарна комисия, която да разгледа обстоятелствата около отпуснатите европейски пари на фирмата на Моника Станишева.

Това стана ясно от декларация на ПГ ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева в началото на днешното заседание.

Според опозицията мнозинството в парламента се опитва "да прикрие грандиозния скандал" с Моника Станишева.

"Докато в българското Народно събрание управляващото мнозинство отвлича вниманието чрез фабрикуване на изкуствени скандали и жълтини, в Европейския парламент вече публично и на висок глас се поставят въпроси лично на председателя Мартин Шулц за обстоятелствата около отпуснатите 60 000 евро на фирмата на съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев - "Актив груп", пишат от ГЕРБ.

Според опозицията "фамилия Станишеви" са длъжни да отговорят публично защо фирмата на Моника Станишева евърнала парите на ЕП, ако всичко по проекта й е било изрядно. От ГЕРБ са убедени, че става въпрос за "очевиден корупционен скандал" и лидерът на левицата трябва да поеме пълната отговорност.

Декларацията на Караянчева бе последвана от изказване на ДПС. На свой ред Йордан Цонев изрази възмущението на ДПС, според които ГЕРБ опитват да внушат, че скандалите, свързани с лидера им, са "измислени" и "жълтини".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews