Quantcast

Евродепутат пак иска проверка на договора на Моника, от който тя се отказа

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2014 в 17:47 4034 32

Моника Станишева
Моника Станишева

Евродепутатката Ингеборг Гресле от германската християндемократическа партия, член на комисията по бюджетен контрол, днес отново поиска обяснение защо Европейският парламент е финансирал с 60 000 евро “Актив груп”, пиар фирмата на съпругата на лидера на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев.

Фирмата на Моника Станишева обяви вчера, че се отказва от този договор заради спекулации около него и ще върне получения аванс от близо 30 хил. евро. "Актив груп" спечели конкурса за изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" за създаването на сайта razberiep.eu.

Евродепутатката Гресле атакува този договор още в края на годината и заплаши, че ще поиска пълна проверка по казуса.

Тя обяви, че подозира конфликт на интереси заради факта, че президентът на Европейския парламент Мартин Шулц е издигнат за водач на листата на Евроизборите от ПЕС, чийто председател е Станишев.

Фактът, че Станишева се е отказала от проекта не успокои германката.

“Администрацията на Европейския парламент под ръководството на социалиста Мартин Шулци дава договор за 60000 евро на председателя на ПЕС – това мирише на политически услуги”, повтори днес Гресле в изявление.

“Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц трябва да изясни този въпрос и да направи публични обстоятелствата и процедурите, при които този грант е бил даден на компанията на госпожа Станишева”, призова евродепутатът.

Гресле продължава да настоява за пълно разследване на случая, защото според нея Станишеви са в конфликт на интереси – първо заради лидерските постове на съпруга в БСП и ПЕС и второ – заради обявената му в понеделник кандидатура в европейските избори като лидер на социалистическата листа в Бургас.

Според немската евродепутатка под ръководството на Шулц Европейският парламент финансира от бюджета си неговата предизборна кампания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2014 в 13:29

до30 .За кой тиквоч става вьпрос?? За Тиквата Мутра серГЕИ Момата ли??Ами той трябва да се разследва и за аферата''ХОХЕГЕР''.ДА!!!

30.01 2014 в 10:19

До 30 Професор Балкански

А де. Защо?

30.01 2014 в 09:36

KOREKTOR, абе защо тая еврогейска дупетатка Ингрит Дрисле тогава не разследва и Тиквоча бе? И освен това дето сръбската мафия на Сретан го търси също ли е е компромат? Той нали е милионер собственик на охранителна фирма, защо тогава полза държавна охрана за сметка на бюджета? Не го ли е срам?

30.01 2014 в 09:28

До 18 Сит Лорд

Не си губи времето да пишеш глупости, а вземи отношение по въпроса който ме интерисува. Ако не искаш поне не пиши глупости и тъпотии и не ме принуждавай да те обиждам, че ми писна вече от глупости. На вас как не ви увряха главите не знам

30.01 2014 в 09:00

много е буен. вчера му пратих кутия локумки и явно ги е излапал всичките. сега захарта бушува из кръвоносната му система и го кара да се прави на смел :)

30.01 2014 в 08:58

И като е толкова чистичък и невинен БОКО защо тогава се страхува за животеца си. Защо се движи с половин батальон гавази.
Той сувсем скоро сам призна, че три години и половина е латял със самолети и въртолети за щяло и нещяло защото се страхувал за животеца си. Ами мил му е. каквода го правим?

30.01 2014 в 08:56


Коректора тази заран е навирил краставицата.
Ха така!

30.01 2014 в 08:29

Няма-а-а-а-а-а-а, няма, пълно малчание от страна и на OFFNEW.BG и на всичкото ДЕМОПЕДЕРУНГЕЛИ. За БОКО и Петното, пълно мълчание. Мълчат, ни вопъл, ни стон. Като комунисти на разпит. Не човеци , а железа.

И какво излезе вчера, според ТИКВАТА всичко пак било компромат. Ами то излиза, че на този обараз целият му живот е един компромат. Ще се опитам да направя една ретроспекция от настеящето къ миналото му.

1. Срещата му с Бисер Петното и Йордан Донев компромат.
2. Разговорите с Първанов и Р. Петков компромат.
3. Разговорите с Кокинов и Миро Мършата компромат.
4. Папка БУДА компромат.
5. Разговорите с Ваню Танов за Мишо Бирата и за Вучката компромати.
6. Грамите на Пардю и на ЦРУ за тъмното му минало и главно секретарстване в МВР компромат.
7. Доклада на швейцарската банка за тъмното му минало компромат.
8. Това, че прословутият му ДЕДО не е реприсиран и убит от народната власт, а е смачкан и убит като куче заради курвалъка си от завърнали се войници запасняци от окупационните корпуси и от партизани, защото е задирял и изнудвал жените им и то е компромат.
9. Когато беше кмет всичките му далавери били компромат. Подписите му под документите все били фалшифицирани от някой си. То какво излиза, че тогава в кметството на щат е имало фалшификатор който е пляскал БОКОВИЯ подпис наляво и надясно.
10. Тъмните 90-те години БОКОВИ и на ЦВЕТИТО компромат.
11. Сик-аджийското му минало и то е компромат.
12. А това, че заспа като пор на първия ред на онази висока европейска среща в Осло ли къде беше им и то е компромат. Той само примигнал за момент да дремне , те лошите жестоки фоторепортери го щракнали. Лоши хора.
13. Сигурно има и още, но няма време.

Въобще един живот компромат. А според НАШ БОКО той е чистичък като агънце кротко, като сълзица девича, като света вода ненапита.

30.01 2014 в 06:28

Абе, тая чак сега ли вдена каква е далаверата?!!

30.01 2014 в 00:21

:) На Моника и подгряха "опорната точка". Хем върна парите, хем горелката продължи да гори. :)
Хубав ден !