Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Евродепутат пак иска проверка на договора на Моника, от който тя се отказа

OFFNews 29 януари 2014 в 17:47 4846 32

Моника Станишева
Моника Станишева

Евродепутатката Ингеборг Гресле от германската християндемократическа партия, член на комисията по бюджетен контрол, днес отново поиска обяснение защо Европейският парламент е финансирал с 60 000 евро “Актив груп”, пиар фирмата на съпругата на лидера на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев.

Фирмата на Моника Станишева обяви вчера, че се отказва от този договор заради спекулации около него и ще върне получения аванс от близо 30 хил. евро. "Актив груп" спечели конкурса за изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" за създаването на сайта razberiep.eu.

Евродепутатката Гресле атакува този договор още в края на годината и заплаши, че ще поиска пълна проверка по казуса.

Тя обяви, че подозира конфликт на интереси заради факта, че президентът на Европейския парламент Мартин Шулц е издигнат за водач на листата на Евроизборите от ПЕС, чийто председател е Станишев.

Фактът, че Станишева се е отказала от проекта не успокои германката.

“Администрацията на Европейския парламент под ръководството на социалиста Мартин Шулци дава договор за 60000 евро на председателя на ПЕС – това мирише на политически услуги”, повтори днес Гресле в изявление.

“Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц трябва да изясни този въпрос и да направи публични обстоятелствата и процедурите, при които този грант е бил даден на компанията на госпожа Станишева”, призова евродепутатът.

Гресле продължава да настоява за пълно разследване на случая, защото според нея Станишеви са в конфликт на интереси – първо заради лидерските постове на съпруга в БСП и ПЕС и второ – заради обявената му в понеделник кандидатура в европейските избори като лидер на социалистическата листа в Бургас.

Според немската евродепутатка под ръководството на Шулц Европейският парламент финансира от бюджета си неговата предизборна кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!