Габровски номинира за външен министър човек от кабинета ''Петков''

OFFNews 11 декември 2022 в 10:30 6049 3

Драгомир Заков

Снимка БТА/Архив

Драгомир Заков, бивш министър на отбраната в правителството на Кирил Петков

Драгомир Заков ще бъде предложен за външен министър от номинирания за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Заков беше министър на отбраната в кабинета "Петков". Тогава той пое поста, след като беше освободен от бившия служебен премиер Стефан Янев заради позицията си за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 до 2019 г. изпълнява длъжността директор на дирекция "Политика за сигурност" в Министерството на външните работи. Бил е и началник в отдел "Контрол на оръжията" в НАТО. 

По-късно пред бTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев нито потвърди, нито отрече, че Заков е сред потенциалните министри в кабинет "Габровски".

Излезе едно име, аз не мога да потвърдя и отрека, че това е министър в кабинета. Името на г-н Заков, който помните, че беше военен министър в кабинета на "Промяната". И ако това е вярно на мен ще ми е много любопитно и интересно да видя как ще гласуват "Промяната" в сряда, защото ако те не го подкрепят ми се струва, че имат нужда от психиатър, каза Добрев.

Добрев изключи за бъдещ енергиен министър в кабинета на "Габровски" да бъде номиниран енергийният министър от кабинета Петков - Александър Николов, тъй като има резерви относно неговите експертни качества.

Преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че ще настоява и третия мандат за формиране на правителство, да е с премиер и министри, излъчени от Габровски.

ГЕРБ номинира Габровски за кандидат премиер с първия мандат, който получи като най-голяма партия в парламента. Очаква се той да предложи готов състав на правителство на президента Румен Радев в понеделник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

11.12 2022 в 12:18

ЕВТИНИ СЕЛСКИ ХИТРИНИ ОТ БАНКЯ СА ТОВА...

ОНЗИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВЕТНЕ,ЧЕ ГЕРБ СА ОБРЕЧЕНИ НА САМОТА,ДОКАТО ТОЙ И ОЩЕ 3-4 ОТ "ИНКАСАТОРИТЕ" СА НА СВОБОДА

-795

1

Дедо МразИ

11.12 2022 в 11:38

Ще има още изненади - шарлатаните ще напуснат кораба на Лъжеца и Крадеца като плъхове :-)