Европейският крайнодесен алианс не иска "Атака"

OFFNews 21 ноември 2013 в 08:41 9661 22

Марин Льо Пен
Марин Льо Пен

 

Лидерът на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен отказва сътрудничество с "Атака" за европейските избори през май догодина, за да не навреди на новия си политически образ, който си изгражда.

Това съобщи в. "СЕГА", като се позова на заместника по кадровите въпроси на Льо Пен - Луи Алио в кореспонденция от Париж. По думите му "Атака" няма да бъде допусната в планирания европейски крайнодесен алианс, защото "трябва да има харта за добро поведение на партиите в алианса".

 Тази ненаписана харта противоречи на поведението на расистки и антисемитски партии като унгарската "Йобик" и българската "Атака", смята заместникът на Мари льо Пен.

В последните сондажи Националният фронт се класира на първо място сред френските партии, след като изостави ксенофобската си риторика. Марин льо Пен се надява да спечели поне 30% на местните избори във Франция през март 2014 г. и поне 20-25 депутатски места на изборите за Европейски парламент. В момента Националният фронт има само трима евродепутати. В новия Европарламент той ще се опита да състави група от поне 50 депутати от седем страни, като си сътрудничи и с холандците, но всяко сближаване с партии като "Йобик" и "Атака" няма да е възможно, защото те се държат като военизирани формирования, посочва още в. "СЕГА".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!