ЕС няма да плати водката и танцьорките на Европейската младежка конференция

OFFNews 25 април 2018 в 19:26 6299 0

Европейската комисия има право да одобри финалния отчет и да извърши самостоятелен одит на разходите за провеждането на Европейската младежка конференция, която се състоя от 17 до 19 април в София, заяви служител на Комисията, цитиран от изданието Euractiv.

Младежката конференция, финансирана от ЕС, се проведе в НДК, а в нея взеха участие премиерът Бойко Борисов, представители на ЕК, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на ООН.

Организацията на събитието обаче остави горчив вкус. Лидерът на Европейския младежки форум Луис Алварадо я даде за пример как не трябва да се правят нещата. Според него конференцията в София "унищожава работата на поколения преди нас и пренебрегва младите хора".

Българският представител на младежката организация Райчо Райчев сподели недоволството си от афтър партито на събитието - на купона имало безплатен алкохол и полуголи танцьорки.

"Споразумението за безвъзмездна помощ не покрива разходите за възможни вечерни купони в рамките на Европейския младежки форум", категоричен е служителят в ЕК.

Той посочва още, че еврофинансирането на конференцията покрива разходите само за храна и бюфет по време на форума.

След разразилия се скандал около провеждането на събитието в София младежката организация на ГЕРБ определи обвиненията като "спекулация и провокация, целящи да уронят престижа както на страната ни, така и на европейските институции".

Днес Националното представителство на студентските съвети (НПСС) излезе с позиция, в която "изразява задоволството си от цялостното провеждане на събитието."

НПСС отхвърля твърденията, че в рамките на Европейския младежки форум е било организирано парти с безплатен алкохол и танцьорки. Според студентските съвети това е "провокация срещу организаторите и участниците в събитието"

"Отчитайки впечатленията ни от водените разговори с колеги, оставаме с убеждението, че всички делегати изразяват задоволство от присъствието си на този форум", твърдят от НПСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!