Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Един отсъстващ спъна кворума на парламента

OFFNews 29 април 2014 в 13:08 2449 2

Пленарна зала

За пореден път Народното събрание не успя да събере кворум, за да проведе днешното си извънредно пленарно заседание.

Малко след 13 ч. ръководството на парламента обяви процедура по регистрация, която трая няколко минути.Въпреки търпението на председателя Миков, парламентът за пореден път не успя да събере кворум.

Този път бройката бе на ръба – 120 от нужните 121 депутати. 

В пленарната зала имаше депутати на ДПС, "Коалиция за България", "Атака" и независими, но те не стигнаха, за да започне заседанието. Обичайно, редиците на ГЕРБ отсъстваха при регистрацията, защото от опозицията смятат, че не е тяхно задължение да осигуряват условия за работата на парламента.

Около 13.20 ч. парламентът направи нов опит и успя да започне работа. Въпреки това кворумът отново виси на косъм, защото за заседанието се регистрираха 122-ма души.

За днешния работен ден парламентът има три точки в дневния ред – разглеждане на ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху Закона за собствеността и ползуването на земеделски земи, второ четене на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и проточилите се повече от месец изменения в Закона за обществените поръчки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!