ДСБ решава дали ще остане в Реформаторския блок

ОFFNews Последна промяна на 13 март 2016 в 09:00 4375 21

Днес ще се проведе заседание на Националното събрание на ДСБ. Очаква се на него да бъде обсъден въпросът дали партията на Кънев да остане част от Реформаторския блок (РБ).

Заседанието ще се проведе в Националния дворец на културата (НДК) и на него ще присъстват представители на останалите партии в РБ.

До възможността за излизане на ДСБ от Блока се стигна, след като в края на миналата година беше провален постигнатият няколко месеца по-рано "исторически компромис" за съдената реформа, след който промените в Конституцията бяха орязани, но разпределението на квотите във ВСС трябваше да остане като първоначално предвиденото.

При второто гласуване на измененията в Основния закон обаче не бяха гласувани квотите във ВСС, които РБ искаха. Така тогавашният правосъден министър Христо Иванов подаде оставка, а минути след това лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че минава в опозиция, но остава в РБ. Няколко дни по-късно партията на Кънев последва примера му и обяви, че вече не е част от управляващото мнозинство.

Тогава Радан Кънев заяви, че няма как ДСБ да напусне Блока и парламентарната му група без такова решение да е взето на Национално събрание на партията. 

Така се очаква днес възможността за излизане на ДСБ от РБ да бъде обсъдена сериозно.

На днешното заседание освен провеждането на дискусия за оставането на ДСБ в РБ се очаква да бъде приет и нов Устав на партията, който ще доведе до промени в структурите и в ръководството. Предвижда се и гласуване на правилник за дейността на Вътрешнопартийния арбитраж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 23:06

ДСБ-ТО НА ШРЬОДИНГЕР.

ОПИТЪТ ПОКАЗВА НЕПЪЛНОТАТА НЕ САМО НА КВАНТОВАТА МЕХАНИКА ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ от ДИСКРЕТНА КЪМ КОНТУНЮИТЕТНА СИСТЕМА, НО И ШИЗОФРЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЛАЙНА - СМЕС ОТ ДОМАТЕНИ ЛЮСПИ, КОНСТИТУЦИОННИ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ МАГИСТРАТИ, ДЕПУТАТИ-ДЕБИЛИ, ДИНЕНИ СЕМКИ, МИНИСТЪРКИ - ДВЕ-ТРИ С ПЪЛЕН НАБОР ЕКЗОТИЧНИ МИКРООРГАНИЗМИ ПО ЕДНИТЕ МЕСТА, ФЕКАЛНИ БАКТЕРИИ, ИЗБОРНИ КОДЕКСИ, ФИБРИ... С ДВЕ ДУМИ - ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНА ФЕКАЛНА МАСА.

ОПИСАНИЕ НА ОПИТА. "ЕДНА КЛОЗЕТНА ЧИНИЯ, ЕДНО КЛЕКАЛО, ЕДИН СЕЛСКИ КЕНЕФ НАРЕЧЕН "РБ" Е ЗАТВОРЕН ХЕРМЕТИЧЕСКИ ЗА ВСЯКАКЪВ ВИД ПОЧТЕННОСТ И ПРИНЦИПНОСТ. В ТЪЙ ЗАТВОРЕНИЯ КЕНЕФ ИМА БУРКАН С ОТРОВЕН ГАЗ - "УСЛОВНО НАРЕЧЕН -"КОСТОВ ГАЗ". В ЛАЙНАРНИКА ИМА И ИМА И РАЗПАДАЩ СЕ МАТЕРИАЛ, РАДИОАКТИВЕН, Т.НАР. "РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК". ПАРАМЕТРИТЕ, ПОДБРАНИ В ЛАБОРАТОРИЯТА НА ЛАБОРАНТА СА ТАКИВА, ЧЕ ВЕРОЯТНОСТТА "РБ" ДА СЕ РАЗПАДНЕ В РАМКИТЕ НА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ - Е 50%. АКО РАДИОАКТИВНИЯ "РБ" СЕ РАЗПАДНЕ, ЗАДЕЙСТВА СЕ МЕХАНИЗЪМ, БУРКАНА С КОСТОВАТА ФЪСНЯ СЕ ОТВАРЯ И ЗАТВОРЕНОТО ВЪТРЕ ОПИТНО ЖИВОТНО "ДСБ" - БАТАЛЯСВА. РИТВА КАМБАНАТА, ГУШВА БУКЕТА, ЦЕЛУВА МОКЕТА И Т.Н.
СПОРЕД КВАНТОВАТА МЕХАНИКА И РОДНАТА КОНДИКА - АКО ВЪРХУ РАДИОАКТИВНИЯ "РБ" НЕ СЕ ПРОВЕЖДА НАБЛЮДЕНИЕ - КАКТО ИСКАШ ГО РАЗБИРАЙ:) СЪСТОЯНИЕТО МУ СЕ ОПИСВА КАТО СУПЕРПОНИРАНЕ, НАСЛАГВАНЕ, НА ДВЕ СЪСТОЯНИЯ. РАЗПАД/НЕРАЗПАД. ERGO, ДСБ ЕДНОРЕМЕННО Е И ЖИВА И МЪРТВА. - ВИЖДАМЕ, КАК СА ЕДНОВРЕМЕННО И В УПРАВЛЕНИЕ И В ОПОЗИЦИЯ, И ДЕВСТВЕНИ И ИЗЕБАНИ ВЪВ ВСИЧКИ ДУПКИ. И БРЕМЕННИ И НЕ. И ЖИВИ И УМРЕЛИ, КАТО "КОТКАТА НА ШРЕДИНГЕР"
ШЕ ЗЕМА ДА НАПИША ЕСЕ - "КВАНТОВАТА МЕХАНИКА В БЪЛГАРСКИЯ ЛАЙНАРНИК НАРЕЧЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ. ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА ЕВЕРЕТ ЗА ПАРАЛЕЛНИТЕ СВЕТОВЕ, ДОПЪЛНЕНА С ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА "полковник" ЗА ПАРАЛЕЛНИТЕ ИСТИНИ".

С други думи, при отворена врата на лайнарника - едновременно политическата реалност се разделя а две таквиз. В едната гледаме мъртво ДСБ, а в другата - живо таквоз.

13.03 2016 в 15:41

Захарче, с тия общи приказки как 'червените' 'газ пикаят' ставаш смешен.

Кажи защо Раданът на Автентичното Дясно се обърна на 180 градуса и сега вместо да напусне, ще спасява 'Реформаторския блок'.

И, по-важно, как точно ще го 'спасява', след като е вече на една позиция с Кунева.

13.03 2016 в 14:51

Червените гниди като чуят Радан и пикаят газ. Другари, отидете да нахраните прасетата в Кооператива, че за друго не ставате с тоя селяндуро-текезесарски манталитет.

13.03 2016 в 13:16

С по-здрав за костококите, набацали безброй минуси на това:

"Ще останат, разбира се, кой се отказва от безплатна чорба? "

Кънев: "Няма да поискам мандат да напусна блока, но ще искам мандат да го върна там, където му е мястото - при целите и ценностите му." Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на XIV Национално събрание на партията.

Жалкият дребосък дори не може да си подаде оставката както се полага на мъж.

13.03 2016 в 12:44

Ебати нещастниците!
Една зала не могат да напълнят, тръгнали да се напъват да управляват държавата. А в тюба - 402 "зрители"...
Пълни нещастници!
Избори и да отичат в канала за следващите 2-3 петилетки!

Колкото минуса ми напраскате до края на "конференцията" - толкова гласове на следващите избори да получите!

13.03 2016 в 12:16

Т.е. дали Радан ще мине в опозиция на себе си? :)

13.03 2016 в 12:07

В сегашната парламентарна конфигурация,мястото на ДСБ е в истинска опозиция.Не виждам бъдеще в една"напазарувана"политика,съвместно с АБВ и ПФ,камо ли с ГЕРБ.
ДСБ трябва да изключи Москов от Партията.И да опита,да направи истински десен проект.Без бивши ченгета,комуняги и клиентелистки фейсове,като Пепи.

13.03 2016 в 12:05

Мишоците ще си поцъркат ,но ще си запазят сиренцето.

13.03 2016 в 12:00

Линк към живото излъчване:

http://dsb.bg/bg/blogs/article/4327

13.03 2016 в 11:58

Първо статията е невярна! ДСБ не е в опозиция! Иначе бих очаквал всички техни кадри да се изтеглят не само политичекси проваления Христо Иванов, а всички зам министри, всички областни управители, всички съветници и т.н. Цялата шайка да мине в опозиция!!! Да е ясно кой кой е.

Хайде Москов да кажем че вече е от ГЕРБ - защото имено Борисов го подкрепя на 100% - видно Радан Кънев го предаде.....