Борисов: Обичам много Кънев, но няма как ДСБ да е управляваща опозиция

OFFNews 09 март 2016 в 17:26 3798 8

Снимка БГНЕС, архив

Радан Кънев и Бойко Борисов

"Радан Кънев го обичам много, но докато не станат наясно със себе си, защото действително имат раздвоение, няма как да са управляваща опозиция".

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод лидера на миналата в опозиция ДСБ, която обаче все още е част от Реформаторския блок (РБ).

Борисов подчерта, че Радан Кънев е отишъл при президента с Реформаторския блок, а на другия ден "казва, че е опозиция".

"Реформаторският блок част от управлението ли е или не е? Каква е това поведение? Това е все едно да направя в парламента опозиция на управлението на ГЕРБ. Няма логика това, което правят", категоричен беше той.

Борисов обясни, че обръща толкова внимание на Кънев, защото на лидера на ДСБ "всеки ден единствено ГЕРБ му е в устата и аз затова му отговорих".

"Да сте го чули да говори за БСП нещо?", попита риторично премиерът.

Задочният диалог между Радан Кънев и Бойко Борисов продължава. Премиерът отговори на днешното изказване на Кънев, че е излъгал за влиянието на ДСБ в съдилищата.

"По каква линия ме обвързват мен с Прокуратура, с държавното обвинение или с когото и да било? Те всеки ден дават пример един на друг с всичките си декларации, политически изказвания и атаки. Кое е лъжа питам? Нима тези речи и всичко това, което се пише с едни и същи думи не говори", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали ще каже кой му прати SMS-а по време на заседанието на ВСС, който после той препрати на председателя на ВКС Лозан Панов, Борисов отговори: "Ще кажа - Яне Янев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!