ДСБ: Правим жестове към авторитарните режими на Анкара и Москва

OFFNews 17 август 2016 в 13:22 5032 5

Радан Кънев и Атанас Атанасов.

Партия ДСБ е загрижена от натиска към България от страна на Турция и Русия, визирайки бързото предаване на турския гражданин Бююк в ръцете на Ердоган и рестарта на проекта АЕЦ Белене.

„Опасно е българската политика да се изразява в едностранни жестове към авторитарните режими в Анкара и Москва, било с цел тяхното “омилостивяване” или търсене на предизборни ползи. Случаят “Абдула Бююк” е особено ярък пример за порочна политика, наред с отстъплението от националните позиции по проекта “Белене” и другите руски енергийни проекти на Балканите, както и заявката за двустранно уреждане на мигрантския въпрос с Турция“, смятат от партията.

ДСБ са категорични, че България следва, като член едновременно на ЕС и НАТО, да преговаря от позиция на силата и националния интерес, като ангажира подкрепата на най-силния отбранителен съюз и най-мощната икономическа общност в света.

„Опасността от нова мигрантска вълна не трябва да бъде използвана за предизборно сплашване на българските граждани. Тя не може да бъде разглеждана като елемент от двустранните българо-турски отношения, а на глобалните отношения между Република Турция и Западния свят“, подчертават демократите.

ДСБ предлагат на управляващите да изискат от Европейския съюз да пресече опитите за използване на мигрантската заплаха в българо-турските отношения и да поискат от НАТО по-стабилна охрана на българо-турската  граница.
Партията подкрепя свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) и там смятат да поставят въпроса за руското влияние върху българската църква, както и за училищата на Гюлен у нас.

На КСНС ДСБ ще постави и въпроса за недопускане на откриването на изборни секции за президентските избори в Република Турция, предвид фактическата отмяна на демократичните правила в турския вътрешнополитически живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

5

Blagodatka Dushanova

17.08 2016 в 23:38

Извод:Това гербарско правителство е вредно за България,а борисов не е никакъв управленец,него си го бива за "там от където е дошъл"!Генералите го измъкнаха от "неговата си среда" и го туриха за лидер и министър председател ,та да управляват държавата чрез него!Затова сега вървим към Евразия и Турция,вместо към Европа!Ако искате да знаете истината ,четете я в дсб.бг!Оф нюз са съкратили много от декларацията на тази пресконференция!

20374

3

Стринка Минка

17.08 2016 в 16:16

Опасно е българската политика да се изразява в едностранни жестове към авторитарните режими в Анкара и Москва

Какви жестове? С един пръст ли?

10952

2

Мойри

17.08 2016 в 14:35

Бойко е жертва, но дали неусетно, на целенасочената подривна акция от страна на Кремъл и Анкара, които посредством организиран наплив от бежанци подронват устоите на солидарност на ЕС. Бойко не може да го вдене или просто му е по-изгодно да играе именно по тази свирка.

11751

1

Big Smile

17.08 2016 в 13:57

А също така и в България.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!