Правителството рестартира АЕЦ Белене

OFFNews 12 август 2016 в 09:38 10045 20

Българското правителство рестартира проекта АЕЦ "Белене". Трябва да се строи, в противен случай ще имаме два много скъпи реактори в Музея за социалистическото изкуство на Вежди Рашидов. 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова тв. Той припомни решението на Арбитражния съд в Женева, според което Българя трябва да плати на руската страна 557 млн. евро неустойка плюс 167 хил. евро лихва всеки ден. Премиерът допълни, че досега "гьолът" в Белене е глътнал 708 млн. евро. 

"Тук вече не става въпрос дали искаме или не два реактора, а да си платим. Хипотезата не е трябва ли ни Белене, а какво да правим с реакторите, които ще платим. До тук почти 3 млрд. лв. са похарчени", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

20

Blagodatka Dushanova

13.08 2016 в 23:40

А бе за този наш "галош" никакви закони не важат!Имахме референдум,макар,че гербарите извратиха въпроса,имахме решение на Народното събрание,да се спре това гробище за милиарди,специалисти го определиха,като напълно излишно и ненужно да се строи още една Атомна централа на такова рисково земетръсно място каквото е Белене...сега трябва да има пак решение на Народното събрание ,какви действия да предприеме България,да плати ли 650 млн,да търси ли инвеститор ,който уж да купи този проект заедно със земята и да загроби там своите 7 млрд евро...Кой е луд да се съгласи за такава "покупка",освен ако целта му не е икономическа,а е политическа...А "тиквоний" вече решил сам!

12214

19

Човек

13.08 2016 в 00:03

Що не вземете да ги осъдите всички по веригата на тая българо-съветска лапаница "Белене"? Начело с тоя нагъл лайняр Овчаров. Да лежат доживотно и да им се отнеме имуществото. Сигурен съм, че от конфискацията може да се изкара поне един милиард.

12214

18

Човек

12.08 2016 в 23:53

Застраховка хубав живот ли ще си правите бе? Да не свърши откраднатото случайно? За времето когато ще напуснете кораба като долни мишоци по островите с офшорките? Не остана да се краде след вас май. Трябва проект за милиарди. Да има нещо да капе за десерт от идните поколения.По далечко от софето и хотелите по морето, че ако стане некой гаф да има време да бягате. А тия в северна България да го духат во веки веков.

13340

16

Blagodatka Dushanova

12.08 2016 в 20:28

№ 14-възхитена съм от вашите патриотични ,непоклатими възгледи!Но спомняте ли си от колко време я строят тази много необходима за България централа Белене и колко милиарди са загробени там?Кой е виновен за тези крупни злоупотреби и ще има ли някога наказание за крадците?

13340

15

Blagodatka Dushanova

12.08 2016 в 20:19

Като допълнение на всичко казано до тук искам да го питам "НАЧАЛНИКА",а къде ще складираме отработеното гориво?При товарищ путин ли?Идеалната чистичка ядрена централа произвежда отработено гориво,което трябва да се складира някъде и да се обезопасява,защото и то е радиоактивно...А токът от АЕЦ Белене ще го складираме в конюшните в Банкя,докато му намерим купувачи,а той ще е по скъп поне 4 пъти от този който произвежда "добрата стара баба" Козлодуй.Ама Козлодуй се е изплатила отдавна,а Белене ще я плащаме в бъдеще,дано да не излезе по скъпа от 7 млрд.евро...

10564

13

ultra-73

12.08 2016 в 17:14

Бедна му е фантазията на Боко, само да почака да свърши август и почивките, митингите от 2013-та ще му се сторят като карнавали! Ако си въобразява, че в тази постсъветска територия са останали само малоумници и дементи, много греши! Няма да позволим на ГЕРБ да отежни да макс и без това жалкият портфейл на българина, в интерес на меганенужния и хиперкорупционен руски мегаломански проект!

12034

12

Димитър Димитров

12.08 2016 в 16:09

До края на година Чалгаристан на практика ще фалира. След КТБ още две банки най-малко са пътници , НЕК също заради тези реактори , а пари и инвеститори за една ненужна ядрена централа просто няма . Това е все едно на копчето да пришиеш балтон . Рестарта означава нови и нови загуби и отново провал защото на пазарен принцип никой няма да инвестира , което означава че НЕК и Чалгаристан трябва да поемат ангажимента да изкупуват произведената електроенергия на високи цени с дългосрочен договор като тези за американските ТЕЦ-ове Там историята е корупционна , Цанков камък е грабеж, а какво е АЕЦ-Белене е време да си каже думата прокуратурата . Най-добре е да платим и да искаме незабавна доставка , а като няма реактор да ги съдим до дупка . Ако искаме най-скъпият ток , около два пъти по-скъп поне от средните цени наоколо и в Европа , решението е да строим. По изгодно е да ги купим и претопим.

9918

11

Пешо

12.08 2016 в 12:40

Чесън, недей бре...
Ще овониш Европата ...