ДСБ прави ново дясно обединение на 26 ноември

OFFNews 11 ноември 2016 в 19:59 8315 6

ДСБ ще прави ново дясно обединение, като началото му ще бъде дадено на 26 ноември, става ясно от резолюция на Разширения Изпълнителен съвет на ДСБ. 

Новият десен проект на ДСБ ще е обединение на "свободните хора и демократите в България". Една от целите му ще е приемането на нова конституция. 

В резолюцията се казва още, че ръководството на партията ще привлича "авторитетни опозиционни политици и личности от центъра и дясното и подготовка за мажоритарни парламентарни избори". 

По-рано днес Реформаторският блок преподписа споразумението си без ДСБ и лидера му Радан Кънев.

Споразумението бе подписано от Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“, лидера на СДС Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Корман Исмаилов, доц. Борислав Великов и проф. Тодор Танев от гражданската организация на РБ.

Резолюция
На Разширения Изпълнителен Съвет на ДСБ

1. ДСБ призовава членовете и симпатизантите си да гласуват по съвест на втория тур на президентските избори.

2. След изтичане на споразумението за РБ и политическото изчерпване на коалицията, ДСБ няма да подпише ново споразумение с партии участващи в сегашното правителство.

3. ИС възлага на Националното и Областните ръководства на партията да започнат интензивна работа по привличане на авторитетни опозиционни политици и личности от центъра и дясното и подготовка за мажоритарни парламентарни избори.

4. От 2004 г. наша кауза е свикването на ВНС и приемането на нова конституция на българската Република. Проведеният на 6.11 2016 г. референдум, потвърждава необходимостта от коренна промяна на политическата система.

5. ИС насрочва Национално съвещание на ДСБ на 26.11 2016 г., на което да бъде дадено начало на ново обединение на свободните хора и демократите в България за постигане на целите от предходната точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12066

4

Иван

11.11 2016 в 21:23

Добре бе, аз ли не разбрах? Кунева и Лукарски (обявени с право от ДСБ за издънили се службогонци) нали се отрекоха от Кънев и призовават да се гласува за Цачева? Що са се подписали в новия проект на Кънев. 2+2=?
 
X

Да помогнем на украинските деца!