ДСБ: Асен Генов е първият политически арест от 23 г. насам

Елица Мартинова 07 ноември 2013 в 18:01 3961 42

Асен Генов
Асен Генов

 

 "Реакцията на управляващите - безпричинен арест на активисти на ДСБ и на изявени участници в протестите срещу правителството, е поредното свидетелство колко далеч от европейските ценности е днешното българско правителство."

Това е записано в декларация на ДСБ, изпратена до медиите във връзка с ареста на блогъра Асен Генов и активисти на партията, които в 5 ч. сутринта боядисаха скулптурата пред централата на левицата.

От ДСБ подчертават, че те не са организатор на акцията, но считат, че тя е осъзнат политически акт срещу коалицията на БСП и "Атака".

"Участниците в акцията са изразили отношението си към управлението на БСП, ДПС и "Атака" и са избрали 7 ноември като дата, символизираща политическото насилие на режима и връзката му с посткомунистическата мафия", пишат още от пресцентъра на тъмносините.

Според хората на Кънев управляващите умишлено нагнетяват общественото напрежение и се опитват да всеят страх у хората.

"Ние определяме днешните действия на полицията като първия политически арест у нас от края на 1989 г. насам", категорични са от ДСБ.

OFFNews припомня, че в 5 ч. сутринта блогърът Асен Генов и още петима души бяха арестувани на "Позитано" 20, след като боядисаха скулптурата пред централата на БСП.

По-късно през деня от ДСБ изпратиха прессъобщение, че четирима от задържаните са членове на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!