ДПС: Правителството ще се самосъбори, следващата пролет ще има избори

ОFFNews 08 май 2016 в 17:59 4290 3

Ще има предсрочни парламентарни избори следващата пролет. Правителството няма да падне с вот на недоверие, а ще се самосъбори.

Това прогнозира доскорошният съпредседател на ДПС Рушен Риза в хасковското село Караманци, където се отбелязват 32 години от началото на "Възродителния процес".

По думите му е възможно да има предсрочни избори и още наесен.

"България не заслужава такова правителство. Правителството трябва да бъде малко по-диалогично. Правителството трябва да чува и гласа на опозицията. Според мен, правителството отдавна е изчерпало възможностите си. Даже,според мен, продължи малко повече, отколкото трябваше да продължи", каза той, цитиран от БНР.

Риза смята,че това, което ще събори правителството на Борисов, са проблемите с Изборния кодекс. "Много преломни точки има, но според мен, Изборният кодекс е кулминацията на всички проблеми, които досега се събираха и по един или друг начин, само и само някой да си реализира своите кадри във властта", обясни той.

Риза беше категоричен, че ако не бъдат приети нови промени в Изборния кодекс, ще бъдат сезирани и европейските институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

08.05 2016 в 19:30

" Хората искат не некви имагинерни "емроатлантически ценности", а НИСКИ ЦЕНИ И ВИСОКИ ДОХОДИ"

И Ботев ПД в Шампионската лига!
 
X

Да помогнем на украинските деца!