Борисов заговори за предсрочни избори

OFFNews 07 април 2016 в 14:44 6867 4

Борисов заговори за предсрочни избори

Премиерът Бойко Борисов заговори за предсрочни избори в контекста на бламираната реформа в МВР. В сряда вътрешната комисия отхвърли промените в закона с гласовете на АБВ, ДПС, РБ и Патриотичния фронт. Единствено депутатите на ГЕРБ подкрепиха промените, въпреки че днес шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов за пореден път ги разкритикува в присъствието на вътрешния министър Румяна Бъчварова. 

Според Борисов „реформата е сложно нещо" и срещу нея винаги има съпротива. Той обеща да разговаря с депутатите от Реформаторския блок, които посочи като основни виновници за бламиране на реформата.

"Когато трябва да подкрепим желание на Реформаторския блок, ние го правим. Изведнъж те се дърпат за нещо, което е резонно и правилно", обясни Борисов и заплаши: 

"Да не стане така, че ако има предсрочни избори, от тези които са в парламента, никой да не остане там?"

Борисов цитира министъра на културата за това, че "уважението си е уважение, но да имат едно наум" и заяви, че се надява депутатите от ГЕРБ да внесат закона в пленарна зала, което щяло да бъде тест за партията. По-рано днес Атанас Атанасов от Реформаторския блок заяви, че е по-добре премиерът да оттегли промените в Закона за МВР, за да не претърпи същото фиаско както вчера във вътрешната комисия към парламента.

За пореден път Борисов каза, че ако някой в този момент някой има изгода от провеждането на предсрочни избори, то това е ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови