ДПС изключи от партията бивш депутат, всявал раздор

Ивайло Анев 27 януари 2015 в 11:40 4209 6

Хасан Хаджихасан

Областният съвет на ДПС във Велико Търново реши единодушно да изключи от редовете на партията бившия народен представител Хасан Хаджихасан.

Новината съобщи областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу, който е информирал за решението централното ръководство на ДПС.

До санкцията се е стигнало заради поведението на Хаджихасан по време и след кампанията за парламентарните избори миналата година.  

"След отпадането му от листата на движението бившият депутат не само е отказал да работи за каузата, но е всявал раздори и е уронвал престижа на партията", подчерта Далоолу пред вестник 24 часа..

На последните избори през есента от Централата на ДПС изненадващо извадиха претендента за водачество Хаджихасан от списъка на бъдещите депутати от Великотърновския регион. Официално бе обявено, че народният представител от 41-то и 42-то Народно събрание се отказва от листата по лични причини, а той запази мълчание.

"По време на кампанията исках да му запазя достойнството. Това беше решение на Централното ръководство", обясни Далоолу, без да конкретизира какви са били провиненията на Хаджихасан.

На заседанието си в петък Областният съвет на ДПС е взел решение да се бори за удвояване и утрояване на своите общински съветници и кметове на населени места на местните избори, тъй като общото мнение е, че настоящият им брой не отговаря на електоралната тежест на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови