Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Симеонов: Ние сме най-големият враг на ДПС, защото казваме истината

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2015 в 19:50 4744 4

Валери Симеонов

"Местан не е разбрал, че не участваме в управлението. Ние подкрепяме определена програма, а не отделните личности в управлението. Нямаме министри, нямаме зам.-министри, имаме шефове на комисии в парламента, което е право на всеки депутат".

Това заяви в ефира на БТВ един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов в отговор на искането на ДПС Патриотичният фронт да излезе от управлението на страната.

По думите му от ПФ не се продали "нито за пари, нито за места", а при тях са важни принципите. Според него истински важният въпрос е защо Лютви Местан толкова често повдига темата за излизането на партията му от управлението. 

"Просто защото казваме истината и сме най-големият враг на тази антибългарска партия. Защото 25 г. тази партия разделя обществото на жертви и палачи. Продължават да спекулират с темата за Възродителния процес и да внушават чувство за вина във всеки българин", каза Симеонов, като допълни, че този процес и без това не е анализиран прецизно и няма обобщена картина.   

"Защо беше проведен възродителния процес, имаше ли причина? Начинът, по който Възродителният процес е направен, не е добър. Давам 1000 лв. на някой, който каже име на човек, който е бил принуден да напусне България", заяви той. 

Според него ДПС взимат само отделни фрагменти от този процес, за да насъскват турския етнос срещу българския и да създават сблъсъци. 

"Не може да внушат на техния електорат само страх, страх и страх. Разделянето на обществото, капсулирането, се извършва от ДПС. Тя е мафиотска структура, тя е българската Коза ностра. ДПС го е страх да не загуби икономическите си позиции", категоричен бе Симеонов.

А летописът на уволнените, когато ДПС е на власт?, попита Симеонов.

Той цитира Цвета Караянчева и нейните твърдения за уволненията при управлението на Орешарски и ДПС. "Затова това е смешен плач. Те печелят само с обществени поръчки и нагласени конкурси, затова плачат".

"Тази ограда спира поне десет пъти повече бежанци. Тази ограда изигра своята роля и ще продължава да я играе", коментира Симеонов проблема с бежанците.

"Днес бе взето решение да продължи изграждането на оградата и напролет да има още 30-60 км, които ще облекчат охраната на границата и ще се спести и от средствата, тези 2 млн. лв., които даваме всеки месец за защитата на границата".  

Във връзка с изказването на президента Плевнелиев ВалериСимеонов обяви, че ако не се върнат откраднатите 3.6 млрд. лв., "заметеният преход на България ще продължи с още едно поколение",  Симеонов коментира, че цитата е все едно взет от питането на депутат от ПФ - Славчо Атанасов, който е поставил този въпрос пред премиера Борисов. 

"Миналата сряда Славчо Атанасов постави въпроса. Беше поет ангажимент да се извърши проверка. Подадени са сигнали до прокуратурата. Няма да дадем 3 милиарда за КТБ просто ей така, без да се потърси отговорност от виновника за загубата им". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 22:26

Смърт за рязаните копелета

21.01 2015 в 22:02

"Защо беше проведен възродителния процес, имаше ли причина? Начинът, по който Възродителният процес е направен, не е добър. Давам 1000 лв. на някой, който каже име на човек, който е бил принуден да напусне България"


Понеже господина, който между другото също е със сменено име, не уточнява "принуден от кого?" ще приема, че съм един от първите претендиращи за малката и скромна награда, която предлага.
При смяната на имената имаше хора, които загубиха работа си. Лично познавах човек, който беше много добър хлебар в едно малко селце с 1500 души в Делиормана. "мениджъра" по "проекта със смяната на имената на място" от ДС разпореди този човек, сина му и жена му, които правеха толкова хубав и дъхав ръчен хляб да бъдат уволнени. И понеже хлебар не се става от днес за утре, затвориха хлебарницата и започнаха да им карат хляб от близкия град. "Има опасност, казва "мениджъра" да сложи отрова и отрови цялото село!" Човека се казваше Ибрахим, тогава беше на 62г. Обеси се в двора си на третия ден след като го уволниха.

21.01 2015 в 21:28

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВАС

21.01 2015 в 21:10

Това с имената е било голяма грешка. Ако ни бяха карали да гласуваме за Расим Пашов щеше да е едно, а те ни карат да гласуваме на Росен Плевнелиев, за да си имаме президент, който гони българската телевизия, когато се среща с турци да обсъжда български имоти, който като главнокомандващ не пуска армията да пази границата. Голяма грешка, добре че някои си върнаха имената. Дори е хубаво и на онези с българските имена да им слагаме винаги тире "Депесаров" или "ДПС", после да не каже някой, че не е знаел.