Доц. Киселова: Президентът трябва да разпусне НС от 15 септември

Депутатите ми приличат на студенти, на които все им трябва още един ден, за да научат въпроса за изпита, заяви конституционалистът

OFFNews 13 септември 2021 в 08:10 3020 1

Снимка Архив

Народните представители пропуснаха много шансове. Сега да се спори за един ден, да се прави съдебна реформа за един ден няма смисъл. 

Това заяви доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право, по БНТ. 

В този състав НС показваше, че им е липсвала предизборна кампания. Всички искаха да са опозиция на служебното правителство, перманентно се упражняваше контрол върху служебните министри, а те са временно управление, обясни конституционалистът. 

Депутатите ми приличат на онези студенти, които като им се падне въпрос и не го знаят, казват "ех, да имах още един ден да го науча, обясни Киселова, която е преподавател в СУ. 

Конституцията изисква президентът първо да назначи служебно правителство, вероятно ще го направи днес или утре. Дали ще разпусне народното събрание от сряда или от четвъртък няма голямо значение. Според мен е редно да ги разпусне на 15 септември, каза доц. Киселова. 

Указът, с който президентът разпуска НС, обикновено е 7 дни след връщането на мандата. Датата, на която го издава, посочва следващия ден за разпускане на депутатите, не същия, припомни тя.  

Но както и да постъпи президентът, все ще бъде критикуван. Ако бави още, ще бъде критикуван че има други цели, ако разпусне - че не иска да се приемат определени закони, смята доц. Киселова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

13.09 2021 в 10:52

"Но както и да постъпи президентът, все ще бъде критикуван."

Права е!
За това по-добре да го разпусне след приемането на закона за прехвъляне на звеното за защита на свидетели към МП.
 
X

Да помогнем на украинските деца!