Докладът за състоянието на фонд "Земеделие" отива при прокуратурата

OFFNews 21 юли 2014 в 16:13 1760 0

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков

Докладът за състоянието, в което е бил заварен Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) от новото ръководство, ще бъде предоставен на прокуратурата, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков след днешното заседание на Управителния съвет на ДФЗ.

Греков обясни, че решението е било взето, за да може прокуратурата да установи дали нарушенията на предишното ръководство на фонда са в по-малък или голям размер.

"С моя заповед беше разпоредено да се направи снимка на фактическото състояние на ДФЗ, с което бяха ангажирани много хора. Бяха разгледани близо 3593 документa, намерени в стаите на бившия директор на ДФЗ и на зам.-директора. В цялостния доклад, който е в рамките на 180 страници, са описани всички нарушения, които са открити от експертите на фонда", обясни министърът на земеделието.

Новият шеф на фонда Атанас Добрев, който дoскоро беше парламентарен секретар на Министерство на земеделието и храните, не пропусна възможността отново да обясни, че назначението му не е политически обвързано, защото има 12-годишен опит и познава в дълбочина структурите на ДФЗ.

Добрев каза още, че за 4 дни са раздадени около 15 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони. Одобрени са и 84 тръжни процедури на общини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови