Договорен е кабинет с подкрепата на всички без ПП-ДБ и Възраждане (обновена)

Нинова преговаря с Борисов за социалното и земеделското министерство. ГЕРБ държат на МВР и МРРБ

Екип на OFFNews 11 май 2023 в 11:11 40351 33

Бойко Борисов и Корнелия Нинова в парламента

Снимка Фейсбук

Бойко Борисов и Корнелия Нинова в парламента

Преговорите за кабинет напредват значително - договорено е правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и "Възраждане", съобщиха източници на OFFNews oт ГЕРБ и БСП.

Вече са водени разговори за разпределение на министерствата - лидерът на БСП Корнелия Нинова преговаря с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и социалното министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят МВР и регионалното ведомство.

Източници на OFFNews съобщават, че информацията ще се потвърди след края на двустранните срещи, след като парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Има такъв народ" се срещнат днес в сградата на Народното събрание. 

Корнелия Нинова настоява БСП да получи и министерския пост в Министерството на икономиката и иновациите, а министър да е Димитър Маргаритов, но ГЕРБ не са съгласни, твърдят още запознатите с преговорния процес. От БСП са склонни вместо икономиката да вземат културата, научи още OFFNews.

Според източниците ни ГЕРБ очакват всичко да е договорено до събота. В същото време този срок е твърде кратък за БСП, тъй като левицата трябва да проведе вътрешно допитване сред членовете си за евентуална коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от "Има такъв народ" заявиха пред OFFNews, че ГЕРБ не преговарят с тях за министерски постове, защото ако ГЕРБ, БСП и ДПС се споразумеят, биха имали мнозинство и без ИТН.

Парламентарната група на ГЕРБ вече се срещна с ДПС тази сутрин, а по-късно и с БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

35

Wenc

12.05 2023 в 09:03

Боже колко марули има тука.
Днес на срещата на ППДБ+ с Мария Габриел ще стане ясно, че общата им коалиция е готова и в понеделник почват.

Стар ченгеджийски трик.. изсипваш кофти новините в петък в 17:00 и се покриваш.

22548

34

dolivo

12.05 2023 в 08:19

членовете на хартиенатата коалиция магнетично си плюха в устите!

лъснаха истинските планове

всички проекти за омазване на обществото успешни

Възраждане са тайния коз тук таме за зор заман, ако някой кривне, машала стратегия. Те улавят национал футбол нарко младежта.

Дпс хващат турбо турчин и циганин, щото по модерните мигрираха към Герб. Но си цоцат на сивата паралелна икономика на най Боко. Машала.

Бсп все още държат топящата се пенсионна делегация за Орландовци. Бабата на Боковистите.

ИТН са другия резерв, отроче на Дпс хванали обаче по умопомрачително нелогичен начин турбо национал циниците, които лепнат по ТВ екран. от чужбина най вече.

Браво, честито на печелившите!

3650

33

ImBlack

12.05 2023 в 07:11

Да, ще има най-после като в рекламата "Еее, съдрахме се, другари".

4738

32

Того

12.05 2023 в 05:40

Най-сетне ще има правителство на БКП Обединена (ГЕРБ-БСП).

10298

27

AntiZ

11.05 2023 в 21:22

АлексТ, прав си, ама ми се струваш лееекичко марулка! Баба ми казваше "лавандула". Тук освен два-три трола, всички сме наясно кфо е банкянски простак, бкп, кпсс, дс, ду-пи-се и т.н. Нема да ми се сърди, 100% си прав! :D

-1395

26

AlexT

11.05 2023 в 19:34

2..Няма да чуете НИЩО за корупцита, за ежегодните 2-3 МИЛИАРДА раздавани , като излишък на бюджета , ВСЯКА година от Боко, да не говорим мутренското му минало – поредната завеса , ПЕРДЕ , ПАРАВАН на мафията –Марчето, подобна на Фандъкова ..
Стягайте се нормални граждани, европейци, демократи, млади и стари !! Мафията пак е в настъпление и иска още много години да ви ЯХА, да краде парите ви – и тези от ЕС , , да сте и крепостни селяни, да сте слуги и на внуците им, на доган, на пеевски, на боко ,на златевци, на ДС-БКП мутри, и сие, во веки веков..
Искате ли го !?
Искате ли една криминална БАНДА – герб, дпс , бсп , и чалгаря , да продължи да ви УПРАВЛЯВА !?
 
X

Да помогнем на украинските деца!