Доган защитава националните интереси? Ще се види по отношението му към Пеевски

OFFNews 29 декември 2015 в 08:20 4894 6

Това, което се случва в ДПС, е вътрешна борба за власт, а руският самолет е поводът. Проблемът чак сега излиза на повърхността, но всички помним преди две години депутатът Пеевски, който седеше от дясната страна на г-н Местан и беше избран за шеф на ДАНС, след това беше преизбран за депутат с цялто влияние и подкрепа на партията ДПС. Оценката ще бъде дадена когато стане ясно какво е отношението към Пеевски, към съдебната реформа. Всички сега хвалят Доган, но бих искал Доган да се изкаже за Пеевски. Тогава ще видим дали ДПС е наистина патриотична партия, заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред bTV.

Той беше категоричен, че ставащото в Движението за права и свободи не е израз на конфликт между Турция и Русия на българска територия. "Виждаме вътрешнопартиен конфликт, опит на Турция да изземе партията на Доган. Така казват представителите на ДПС, цитирам тях, не си го измислям", каза Ноев.

Според него важният въпрос сега не е дали ще има ДПС-2, а как ще укрепим държавността.

България трябва да спре пълзящата ислямизация, да вземе пример от Австрия, която въведе със закон забрана чужди граждани да проповядват в джамиите им, допълни Ноев и призова в България да не се държим като "разграден двор".

Тоталната ислямизация на обществото в Турция не трябва да се пренесе в България и мюсюлманите ни да бъдат почернени, не искаме политически ислям да завладее сцената това не искаме, каза той.

Друг основен въпрос, според него, е къде ще мине бъдещата граница на ЕС. Дали ще мине на север от България, попита Бойко Ноев. "И да се питаме защо строихме магистрали и спортни зали - за нашите деца или за някой друг?"

Той заяви още, че Турция ще реагира на тази вълна на негодувание в България - дали ще бъде със спиране на български камиони, с тормоз на наши граждани, със засилване на бежанския поток - ще видим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!