X Advertisement

Доган може да остане без оранжерия

OFFNews Последна промяна на 20 август 2020 в 17:07 5822 6

Две двуетажни сгради, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия. Това са сградите, издигнати в имението, за които нито са представени строителни книжа, нито разрешения за монтаж, при проверка на бургаската строителна инспекция, съобщи БНР.

От РДНСК са сигнализирали общината и днес администрацията са съставили констативни протоколи за незаконни обекти в частни и държавни имоти. Собствениците им имат седемдневен срок, след като са ги получили, за да направят възражение, след което се издава заповед за премахване. Ако това не бъде извършено от частния инвеститор, то общината ще разпореди премахването им и ще си търси разходите по законния път, информират от администрацията.

Оранжерията, в която Ахмед Доган разказа, че гледа домати, е един от незаконните обекти. Тя е в имот на свързваната с почетния председател на ДПС фирма „Хермес Солар“. Тя няма строителни книжа, не са и представени такива. Същото е положението и за триетажната сграда, издигната на държавен имот, за която сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Другите обекти също са построени или в имоти на „Хермес Солар“, или в държавни. Бунгалата пък се водят преместваеми обекти и след въвеждането на сградите в експлоатация би трябвало да се премахнат, информират от Община Бургас.

"Сараите" са спортна база по документи

Община Бургас е издала разрешение за основната сграда и разширението ѝ, която се е именувана „водна спортна база“, въпреки че няма данни там да се провеждат кампове и лагери на спортисти. Законни са още един басейн и трафопост.

Ще гони ли общината Доган? Не

Не. Собствениците на имотите са представени документи за узаконените постройки в указания от Община Бургас срок и засега няма да се пристъпи към анонсираната възможност администрацията да забрани да се обитават сараите. Или „водната спортна база“. Процедурата за въвеждането на сградите в експлоатация е стартирана, но от общината уточняват, че в закона нямало срок кога трябва да приключи.

„Ако не бъдат представени всички необходими документи за въвеждане на обекта в експлоатация, ще бъдат издадени съответните заповеди за забрана на ползването им“, казват от администрацията.

Иначе, част от паркинга, който е на общински терен, засега не може да се ползва, защото на него са струпани строителни материали. Собственикът на сградата е информирал Община Бургас, че това се налага, заради извършващи се ремонти. След въвеждането в експлоатация, теренът ще бъде освободен. Кога ще стане това – не става ясно, след като няма законов срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3021

7

Котарак

11.09 2020 в 10:04

Земи отслабни бе, свиня! Ебати монистъра на спорта!

4022

6

Гадове ами сега,да няма с какво да си замезва !?

3021

5

Котарак

21.08 2020 в 08:38

Тъпи копелета, що не изберете Николов пети мандат за кмет?

6589

4

stanimir_13

20.08 2020 в 20:20

Горкия Доган. К'о ши прай сега?

3232

2

tarabata

20.08 2020 в 17:56

Каскета да образува досъдебни производства срещу тия двамата хубостници за безстопанственост и престъпно бездействие!!!

3232

1

tarabata

20.08 2020 в 17:54

Областният управител и шефа на РДНСК Бургас да си подават оставките ВЕДНАГА!!!
 
X

Войната в Украйна от първо лице