Quantcast

До 2 млн. лв. санкция, ако телекомите у нас нарушат тарифите за роуминг

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2015 в 22:42 3359 0

Снимка sxc.hu

Два законопроекта са включени в утрешното заседание на правителството, което ще е първото за новата 2015 година.

Министрите ще разгледат промени в Закона за електронните съобщения, свързани с въвеждането в пълнота в националната уредба на регламентите относно роуминга в обществени мобилни съобщителни мрежи в рамките на Европейския съюз.

Промените включват определяне на ефективни, пропорционални и възпиращи санкции за нарушаване на регламента – от 400 хил. до 2 млн. лв. при нарушаване на задълженията за прилагане на максимални цени на едро за роуминг услуги, от 50 хил. до 2 млн. лв., когато нарушенията са по отношение цените на дребно и от 10 хил. до 100 000 лв. за нарушения на задължения, свързани с информиране на потребителите за техните права при ползване на роуминг услуги.

Измененията във втория закон – за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, са свързани с прецизиране на съществуващите разпоредби относно реда и условията за издаване на съответните документи за износ, внос и трансфер на химически вещества и техните прекурсори.

Очаква се утре кабинетът да предложи на президента да издаде указ за удостояване с орден „Стара планина” на доц. Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология.

За председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина ще бъде определен заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, а за съпредседател от българска страна на междуправителствените комисии „България – Бавария” и „Бавария – Баден-Вюртенберг” – заместник-министърът на външните работи Румен Александров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !