Quantcast

"Днес чистата република на Левски е демокрацията от европейски тип" (снимки)

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2015 в 21:38 2288 8

1/1

Съвременният прочит на чистата и свята република на Левски е демокрацията от европейски тип и социалноотговорна пазарна, а не олигархична икономика.

Това каза държавният глава Росен Плевнелиев по време на възпоменателната церемония по случай 142 години от обесването на Апостола на свободата, която по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски в София.

Според президента модернизацията, демокрацията и европейското развитие на България нямат алтернатива.

"Няма по-удачен ден от днешния да се замислим кой е истинският патриот. Отговорът намираме отново в лика на Васил Левски", каза още Плевнелиев.

Държавният глава каза още, че няма да спре да повтаря, че България има идеал, цел и посока, зададени от Левски и от будителите.

"Свикнали сме да помним Левски като идеолог на революцията, като вдъхновител на организацията за национално освобождение. Нужно е обаче да не забравяме и заветите на Апостола за онази България, в която той си представяше, че ще живее свободният от тирания български народ", каза още президентът.

Според Плевнелиев Левски е мечтаел за свободна България, в която ще господства съгласието, братството и равенството между всички народности, за демократична държава, в която българите, независимо от вяра и етнос, ще бъдат равноправни във всяко отношение под един общ закон.

"Няколко години след смъртта му тези негови завети оживяват в силните слова на Търновската конституция”, отбеляза президентът.

Той добави, че неслучайно се гордеем, че Търновската конституция е сред най-напредничавите за своето време и отразява "духа на либерална Европа, на онова прочуто – „Свобода, равенство, братство”, около което се гради модерната европейска цивилизация”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2015 в 12:09

ЛЕВСКИ И БОТЕВ СА БИЛИ АТЕИСТИ!!! КАКВО ТЪРСЯТ ЧЕРНИТЕ ГАРВАНИ -МЪЖЕЛОЖЦИ, ПЕДОФИЛИ-КИЛИМЯФКАДЖИИ НА ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ТАЗИ ГОДИШНИНА! ПОЗОР! МОЖЕ ДА ПРИСЪСТВАТ КАТО ГРАЗДАНИ ПАТРИОТИ, НИКОЙ НЕ ИМ ГО ОТРИЧА И ЗАБРАНЯВА -НО НЕ И КАТО ОРГАНИЗИРАНА МАФИЯ -ВИСШ КЛИР!

20.02 2015 в 07:41

Блажен Левски, че си отишъл от този свят млад зелен. Ако е останал жив щяла да го последва съдбата на Стамболов.

19.02 2015 в 23:44

Няма по-голям чист и свят завет от Господният и всички вие знаете това и докато се кланяте на мъртви човеци а не на живият Бог мъките ви ще се умножават.

19.02 2015 в 23:27

"Нужно е обаче да не забравяме и заветите на Апостола за онази България, в която той си представяше, че ще живее свободният от тирания български народ", каза още президентът."

.............................................................

Тиранията, г-н Президент, в която българският народ сега живее, е по-страшна и зловеща, защото е от себеподобни !

19.02 2015 в 22:06

Тези ,които забравят заветите на Левски сте точно вие,лицемери алчни!Как не ви е срам въобще да стоите пред паметника,а за цветята да не говориме!Нагли,алчни бандити сте и по-добре да не си отваряте миризливите усти на 19.02.!

19.02 2015 в 21:57

Въпросът е тя ще може ли да се справи с подобни проблеми.

ISIS approaches Europe, reportedly planning attacks in Turkey and Bulgaria
http://www.jpost.com/Middle-East/ISIS-approaches-Europe-reportedly-planning-attacks-in-Turkey-and-Bulgaria-391542

19.02 2015 в 21:54

Объркал се се. Терминът е фасадна демокрация. Ако беше демокрация от европейски тип, боклуци като тиквата, сопола, гоце и т.н. щяха да са по затворите или очистени още 89та година. Браво на румънците. Добрият номенклатурен боклук, е мъртвият номенклатурен боклук.

19.02 2015 в 21:51

Хубаво е да се знае съдбата на Райна Попгеоргиева (по мъж Дипчева), както и на Венета и Иванка Ботьови, както и на майката и братята на Левски. Не знаем дори къде са гробовете им, но си имаме Аксаков, Игнатиев, Руски, Невски, а от скоро и Добрев, незнаейки за гнусните им антибългарски дела. Не сме народ, а мърша - В кръчмата. Не виждаме гредата в собственото си око. Все някой ни е виновен.