БНТ ще търси приликата между Васил Левски и Иисус Христос

ОFFNews 18 февруари 2015 в 17:51 5445 3

БНТ започва излъчването от 23 февруари на нова 5-серийна рубрика, която ще разказва за Васил Левски - „Имам да ти казвам нещо”.

Продукцията ще търси изгубената връзка между поколенията, представена като разговор между баща и син за живота на Дякона. В ролите ще влязат Андрей Захариев и неговият 10-годишен син – Андрея Захариев. 

Разговорът между тях се развива около въпросите – как се става човек-лъв, какво събира Левски и Иисус, защо още не можем да настигнем някои от идеите на Апостола и т.н.

Зрителите ще може да гледат продукцията всеки понеделник след 07:00 часа в рамките на "Денят започва".

„Форматът пита дали съкровището, което търсим, в крайна сметка, не е скрито именно в домашното ни огнище. Единственият начин да промениш някого или нещо е чрез личен пример. Нашият проект се опитва да подскаже, че общото ни бъдеще зависи най-вече от отношенията помежду ни, от вниманието, което си обръщаме, от уроците на времето, които се предават от баща на син”, казва режисьорът на поредицата Спас Кьосев.

Авторите на поредицата се опитват да анализират мотивите, които стоят зад примера на Левски и смисъла на неговия житейски избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!