Димитър Делчев: Още не сме провели честния разговор защо бяхме разделени на изборите

OFFNews 01 ноември 2017 в 09:50 3031 0

В обединения за механичен сбор на процнети не участвам. Основната цел е премахване на монопола на ГЕРБ и модела на феодално управление на страната и общините. Това каза пред България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

"Реформаторската общност е единствената, която може да се противопостави от порочния модел на управление, поддържан от ГЕРБ, БСП и ДПС, но за целта трябва силно обединение на демократичните хора за постигане на цели, а не няколко човека да си напишат в биографията, че са били депутати или министри. Това, обаче, няма да стане с постоянно вглеждане в дребните неща, които могат да разделят, вместо да се съсредоточим във важните за обществото проблеми и да търсим смислени решения", коментира той.

Попитан дали загубата на изборите е следствие на грешка в стратегията Делчев заяви, че това не е въпрос на пиар, а плод на разделението.

"Все още няма честен разговор защо реформаторската общност беше разпокъсана на изборите и такъв трябва да се проведе", добави той.

Според Делчев целта на партията му била да направи така, че утре да не е нужно да платиш под масата или да познаваш местния феодал, за да започнеш работа.

"Държавната и общинската администрации станаха най-привлекателното място за работа, защото частният сектор всеки момент очаква да бъде ударен. В този бюдет отново се залага бомба за малките и средни предприятия с вдигането на осигуровките и част от тях ще бъдат принудително изтикани в сивия сектор, каза Делчев.

Според лидера на ДБГ случаят със здравния министър и Хасково гейт показват само, че ГЕРБ не искат да се борят с модела, а го замитат под килима.

"Първият сам подаде оставка без Борисов да я иска, но нито Делян Добрев, нито кметът на Хасково са напуснали постовете си", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови