Quantcast

Десните: Плевнелиев действа хаотично, няма стратегия

OFFNews Последна промяна на 10 август 2014 в 17:06 4137 6

Коалиция "Десните".

Постът служебен министър по организацията на изборите, без ясен мандат и предварително поставени цели, е опит да се прехвърли отговорността по провеждането на изборите от целия кабинет върху едно лице.

Това се казва в становище на Коалиция "Десните", в която влизат партията на Надежда Нейнски „Синьо единство“ - с председател Христо Панчугов, Единната народна партия (ЕНП) на Мария Капон, Българският демократичен форум (БДФ) и няколко души, свързани с ДСБ, но в качеството си на „гражданска квота“ - Деница Сачева, Илко Семерджиев и др.

"Провеждането на честни избори е основната задача на всяко служебно правителство, което от своя страна е отговорност на президента. Опитът да се назначи специален министър при това след обявяването на целия състав на служебното правителство, в последните часове на края на работната седмица, последван от бърза оставка дори преди встъпване в длъжност, е смущаващ", пише в позицията на "Десните".

Според тях хаотичните действия на президента за този пост показват липса на стратегия и визия относно нужните мерки за гарантиране ефективното и честно провеждане на предстоящите избори.

"Десните" призовават служебното правителство в кратки срокове да представи мерките, които ще предприеме за организацията на изборния процес, насочени към осъвременяване на избирателните списъци - гарантиране на изборния процес срещу възможности за злоупотреба; приоритетна и превантивна борба с практики като организиран, купен и манипулиран вот; подготовка на изборната администрация и провеждане на нужното обучение на членовете на РИК и СИК; mодготовка и провеждане на кампания за информиране на българските граждани за изборния процес; mодготовка на промени в изборното законодателство, които да създадат условия за промяна на Изборния кодекс от следващото Народно събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 11:45

Тия от снимката са доказали, че няма да се докопат отново до кокала, но имат голямо желание.

11.08 2014 в 07:14

Големи смешници са тия! Абсолютни некадърници взели да дават оценка...

11.08 2014 в 04:11


През изминалата година кой ли не се опитва да си прави пиар на гърба на президента.А тези десни още не са се организирали като партия и с това започнаха.

10.08 2014 в 19:03

тези "десни" пищят единствено срещу:ГЕРБ,ДСБ,СДС,РБ,Президента ...и всеки от тях сам си е партия.Това само в нашенско го има..ден до пладне...

10.08 2014 в 18:30

Neshtastnici mizerni. Piar na garba na prezidenta si pravqt, poneje sa gola voda i kal v ushite.

10.08 2014 в 18:02

Това изказване е нелепо. Президентът има основно представителни функции и не му е работа да прави стратегии как да управлява държавата и да има визия. Причината Плевнелиев да има такова участие в политичесткият живот на страната са яловите и недъгави действия точно на тези политици (както и на всички останали). Така че вместо да критикуват Плевнелиев да вземат да си вържат гащите и да почват да печелят доверие. Или ако не могат да млъкнат и да се разкарат.