Депутатите гласуват обречения вот на недоверие, чакат Борислав Михайлов и Калин Стоянов

OFFNews 22 ноември 2023 в 07:28 1769 1

Борислав Михайлов

Снимка БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вътрешният министър Калин Стоянов и още куп шефове в МВР ще бъдат изслушани в парламента заради кървавите протести в центъра на София по време на евроквалификацията между България и Унгария. 

Депутатите ще правят пореден опит да гласуват вот на недоверие на правителството в областта на сигурността, внесен от БСП, Възраждане и ИТН. Миналата седмица парламентът два пъти не събра кворум и гласуването на вота остана за днес. ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС обаче вече постигнаха споразумение за дерогацията и бюджета и се очаква днес в пленарна зала да има достатъчно мнозинство от народни представители, за да се отхвърли обречения вот на недоверие. 

Пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта от 14,15 часа е предвидено освен Михайлов да бъде изслушан и Петър Петров – изпълнителен директор на „Академика 2011 ЕАД“ във връзка със състоянието на „Арена-Бургас“ и готовността му за провеждане на спортни мероприятия, както национални, така и международни. 

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Десислава Атанасова обяви, че свиква извънредно заседание днес от 14,30 часа, на което да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи и висши служители на МВР във връзка с дейността на полицията по време на протеста срещу БФС на 16 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика