Нинова призова ПП-ДБ да подкрепят вота на недоверие, БСП иска оставката на МВР-министъра

OFFNews 21 ноември 2023 в 16:31 1801 3

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Вътрешният министър Калин Стоянов да подаде оставка, а ПП-ДБ да подкрепят вота на недоверие утре, който ще бъде гласуван за 3 път, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

Това, което става между Кирил Петков и Калин Стоянов, е нечувано и невиждано. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад него. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции власт и пари, смята Нинова.

По думите ѝ властта е вредна и опасна за държавата. "Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка. Гласувайте във вота на недоверие и да си ходи сглобката. Призоваваме всички да гласуват "за" вота на недоверие, включително ПП–ДБ, които искат оставка на свой министър. Подкрепата на ГЕРБ и ДПС дава самочувствие на Калин Стоянов. Не готвим трети вот на недоверие, но алтернативен бюджет - да", заяви тя. 

Ще подкрепим създаването на анкетна комисия за установяване на фактите около насилието на протеста, каза още Нинова. 

"Осъждаме унищожаването на общинска собственост и нападението на полицаи. Тези хора, които нанесоха щети, трябва да понесат наказателна отговорност. Осъждаме и действията на полицаите, които биха мирни граждани. Това категорично трябва да има последствия", посочи още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

kokoto

12.12 2023 в 14:52

тая нещо забрави че 2007 Станишев я изрита за корупция, пък сега света вода ненапита

2550

2

alfakentavur

21.11 2023 в 17:02

Ако бях от ПП/ДБ щях да се съглася при условие БСП да гласува "за" това режимът на Путлер да бъде обявен за терористичен, а самият Путлер за военнопрестъпник от парламента.

345

1

Джендо Джедев

21.11 2023 в 16:51

Я па тая биволичка! :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика