Депутат от ГЕРБ и секретарката на Миков с откраднати подписи. Манолова: Това е очистващо

Нели Чолашка Последна промяна на 15 април 2014 в 18:15 4671 8

Депутати също фигурират в подписки на малки партии без да са се подписали.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова и секретарката на председателя на Народното събрание са попаднали в подписки на партии без тяхното знание.

Соколова се оплака на медиите в кулоарите на парламента като показа на лаптоп какво излиза в регистъра на ЦИК срещу нейното ЕГН - участие в подписката на България без цензура. Странното е, че тя е участвала в подписката на ГЕРБ, но там не излиза.

Депутатката заплаши, че ще си търси правата в съда.

Миков пък съобщи за незаконното използване на данните на неговата секретарка в пленарна зала, докато водеше заседанието. Тя била включена в подписката на неизвестна за нея партия.

По-рано днес стана ясно, че независимият депутат Румен Йончев, който стана член на България без цензура, фигурира без да е подозирал в подписката на "Синьо единство" на Надежда Михайлова.

Коментарите на парламентарно представените партии за скандала с фалшивите подписи бяха в посока малките партии злоупотребяват, защото не могат да съберат реална подкрепа.

"По този начин ще стане ясно как някои партии си събират подписките за регистрация. Същото ще важи и за подписите за референдум, където също по необясним начин, буквално за броени дни", коментира социалистката и зам.-председател на парламента Мая Манолова.

На въпрос какво следва за тези, които са използвали ЕГН-та на хора без тяхното знание тя отговори: "тепърва като се види за какъв обем от злоупотреба става дума, ще се предприемат конкретни действия".

Според мен това ще подейства отрезвяващо и очистващо за целия политически пейзаж, сподели Манолова.

Тя смята, че не е нормално в България да има 300 партии. По думите й именно заради големия им брой се налага събиране на подписи за регистрация за изборите.

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че се дават указания към всички структури на партия ГЕРБ как да се събират подписите. 

На обвиненията, че в подписката на ГЕРБ фигурират без тяхно знание имена и ЕГН-та на хора, участвали в подписката за референдума Цветанов отговори: "Всички подписи, събрани за референдума, са окомплектовани и прошноровани, и са предадени на инициативния комитет, който ги внесе в Народното събрание.

В тази посока нито имаме възможност да събираме такъв архив, а и не е необходимо, защото всички подписи, които се събират за всяка една инициатива, са за конкретно съдържание, има мотив за събиране на тези подписи”.

"Това означава, че новият Изборен кодекс работи по-добре, има повече прозрачност. Явно някои партии и коалиции не успяват да съберат и минималния брой подписи на подкрепящи граждани.

Каква сериозност би имала една партия или коалиция, която не може да събере 2500 подписа”.

Така коментира скандала с откраднатите подписи Мустафа Карадайъ от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2014 в 07:38

Това е най-голямото доказателство, че НИКОЙ в България НЕ подкрепя партиите! Те не могат да съберат 2000 подписа, после с какви очи казват "Нас народът ни избра" Кой народ, бе?! Никой не ви избира. Вие узурпирате властта и си крадете най-безнаказано!

15.04 2014 в 21:04

"....... в регистъра на ЦИК срещу нейното ЕГН - участие в подписката на България без цензура. Странното е, че тя е участвала в подписката на ГЕРБ, но там не излиза....."

Пуснете си "Теория на конспирацията" с Мел Гибсън.

Не е важното как, кога и дали си участвал в подписка. Важно е кой, кога, как и с помоща на какъв софтуеър е вкарвал тези данни в ЦИК. Колко и кои, за колко време и на колко водки. Ако е участвал проф. Драганов - ясно.

Не на последно място - за какво възнаграждение.
Да го дарят веднага на някой детски дом. Както и за закупуване на 45 кг пургативи за доочистване на Оная Мая.

15.04 2014 в 20:07

Какво ще кажеш за тези които са в листата на АТАКА/БСП/ДПС ? Сигурно пак ГЕРБ са ви виновни, че сте некадърници. България без цензора не беше ли оня с ла*ната гюбеков ?

15.04 2014 в 19:01

Поне като сеете опорни точки четете новините че станахте смешни вече. Основно цензурата крала ЕГН-та той ми разправя за ГЕРБ...

15.04 2014 в 19:00

DA

15.04 2014 в 18:58

Ма това е много очистващо бе. Ние такова очистване почнахме, че блеснахме до блясък

15.04 2014 в 18:45

Горкото Майче, пак не е в съзнание. Само морално деградирала персона може да нарече тези гафове "очистващи"

15.04 2014 в 18:39

Това, дето сте го снимали, от къде да сме сигурни, че не е истински подпис. Хайде, сега, да не вадим кирливите ризи на ГЕРБ, че много ще се размирише!