Депутат на ДПС: Доган трябва да оглави партията отново

ОFFNews 09 март 2016 в 20:45 4198 1

Ерджан Ебатин.

Ахмед Доган трябва отново да оглави ДПС, заяви варненският депутат и областен председател на партията в региона Ерджан Себайтин пред "Дарик".

Той призна, че му е оказван натиск от страна на турското консулство в Бургас в деня, преди да бъде свален Лютви Местан.

„Натискът се изразяваше в деликатно намекване да внимаваме как изразяваме нашата позиция на следващия ден“, заяви депутатът.

"Новоучредената партия ДОСТ е обречена на неуспех, въпреки че ще отнеме гласове от ДПС. Г-н Доган винаги е бил естественият лидер на тази организация. Няма структура, която да не споделя това мнение. Нашите членове и симпатизанти открай време не възприемат друг лидер. Дали г-н Доган ще бъде председател, или няма да бъде – той ще бъде лидерът в нашите сърца. Засега индикациите са, че г-н Доган няма решение да се върне в политиката“, каза той.

Според него в партията няма да има драми около избора на нов председател и делегатите на партийната конференция на 24 април ще го изберат единодушно. 

„На предстоящи избори е нормално да има електорални загуби. В ДОСТ при всички случаи ще бъдат вложени сериозни финансови средства. Но не очаквам сериозни загуби и съм убеден, че няма да прескочат прага от 4 % за влизане в парламента. Това ще остане поредният опит за разцепване на ДПС. По-сериозен е сигналът защото това случва - защото външен елит иска да подчини и да постави на дистанционен режим на управление една партия. Това се случваше през последните години, след като г-н Местна стана председател“, заяви Себайтин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови