Депесар заплаши Радан Кънев със съд и го нарече "дърт десебар"

Нели Чолашка 11 февруари 2015 в 13:29 7539 27

Станислав Анастасов

Младият депутат Станислав Анастасов от ДПС заплаши със съд за клевета съпредседателя на парламентарната група на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Преди дни Радан Кънев обяви, че народният избраник от ДПС е станал министър на околната среда и водите, без да има диплома.

Анастасов стана известен, когато ДПС го номинира за екоминистър на мястото на Искра Михайлова, след като тя стана евродепутат. В биографията му пишеше, че е завършил университет в Мюнхен, но после се оказа, че няма диплома от Германия. 

Той обаче има други две дипломи, които показа днес – бакалавър от СУ и магистър от Нов български университет, и ги е получил преди да стане за кратко министър на екологията. 

Това лъжливо твърдение не е изолиран случай, а е проявление от систематично поведение, той и други представители на РБ да сипят лъжи по адрес на ДПС, посочи Анастасов.

По думите му РБ е една осъвременена редакция на политическия проект, който има историческата отговорност за престъпната приватизация.

"Аз доказах документално, че Радан лъже като дърт, макар и на млади години, десебар. Ако не ми се извини публично до утре в 9 часа сутринта, ще се видим в съдебна зала и може да се окажат пророчески думите му, че някои политици ще се окажат в затвора", закани се Станислав Анастасов.

По-рано днес при опит да покаже дипломите си, докато уж чете декларация, председателката на парламента Цецка Цачева му спря микрофона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!