Демерджиев: Едни и същи са тестовете за наркотици за полицаите и за всички останали българи

OFFNews 19 октомври 2022 в 12:05 1973 2

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев

Едни и същи са тестовете за служителите на МВР и за всички останали български граждани. Както знаете, ако някой се съмнява в резултата, може да поиска кръвна проба. 

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Дмерджиев за позицията на Синдикалната федерация на служителите на МВР, според която тестването за наркотици на полицаите не трябва да е с използваните средства за тестване на шофьорите. 

Във вторник зам.-председателят на Управителния съвет към СФСМВР Генади Тенев заяви, че тестовете не дават реални резултати. 

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. (...) Начинът една проба за наркотици да бъде сигурна е да се направи кръвен тест, а след това и проверка на кръвния тест", каза Генев пред Нова ТВ. 

В отговор до OFFNews от МВР заявиха, че всичко с тестовете за наркотици е наред.

Вътрешният министър заяви, че не може да си обясни "по никакъв начин" тези твърденията. "Режимът на тестване трябва да е еднакъв. Тестовете са одобрени. За служителите, чиито резултати са положителни, ще бъдат образувани дисциплинарни производства. Не следва конкретно наказание, а се разглежда от комисия", обясни още Иван Демерджиев. 

От думите му стана ясно, че не е получавал предложение да е вътрешен министър и в редовен кабинет. 

"Ако правилно съм разбрал думите на г-н Гешев, той визира провал в борбата с битовата престъпност, някъде назад в годините. Това, което правим, е да поддържаме сигурност във всички направления, включително и по отношение на нея", каза министърът за думите на главния прокурор, че има увеличение на престъпността. 

Според него се създава паника, без да има причина.

"Такъв пример е темата с незаконните мигранти. Бях на Съвет, в чужбина никой не повдига тази тема. Сочат се други дестинации, в които се е засилило пропускането на мигранти, но не и България. Това е пример, че само в България се говори за такъв проблем и вероятно целта е да се дискредитира служебния кабинет", посочи министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2175

1

IvanGrozn

19.10 2022 в 12:14

Значи ако си полицай може и дрога да ползваш. Само дисциплинарно производство нещо си. Евала. Ето това ви е държава!
 
X

Да помогнем на украинските деца!