Полицаи дават положителни проби за дрога. Сега се сетиха, че тестовете не са наред

В МВР се оплакват от дефектни тестове за наркотици, не показвали реални резултати

OFFNews 18 октомври 2022 в 08:23 23579 5

Генади Тенев

Снимка Стопкадър Nova

Генади Тенев

Когато дойде редът и те да бъдат тествани, служителите на МВР се оплакаха от некоректни тестове за наркотици. Тестването започна по места и вече има служителите на реда, дали положителна проба.

Преди дни започна акция за проверката на полицаите за употреба на алкохол и наркотици. Тази сутрин зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР Генади Тенев обяви пред Nova, че практиката през годините показвала, че тестовете не показват реални резултати. Той заяви, че синдикалната организация подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави:

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. (...) Начинът една проба за наркотици да бъде сигурна е да се направи кръвен тест, а след това и проверка на кръвния тест."

МВР обаче съвсем не мисли така. В отговор на запитване от OFFNews вътрешното министерство уверява, че всичко с тестовете е наред.

Тенев съобщи, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. По думите на Тенев става дума за служители над 50 със здравословни проблеми.

"Тестът като покаже следват редица мероприятия, които стигат до отстраняване от работа унижаване на служителя. Не знаем МВР какво ще направи, за да компенсира тези хора за това, което преживяват в момента", каза Генади Тенев.

Според него сега ще излезе наяве фактът, че в МВР се използват успокоителни заради високия стрес и натоварване в работата им и че тази информация се крие от МВР. Тенев заяви, че повечето медикаменти, които съдържат вещества близки до наркотичните, са успокояващите.

Тенев заяви, че Синдикалната федерация ще иска "някаква компенсация от МВР", защото служителите са "унизени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

5

ваксиниран

18.10 2022 в 10:20

Само като им запари на гъза се случват неща. Пълни нещастници.

1220

4

хr4

18.10 2022 в 09:52

За тия без пагончетата, както всеки път-нищо.Важното е на ОПГ-то да му е добре!

-1555

3

ob1

18.10 2022 в 09:23

"Не знаем МВР какво ще направи, за да компенсира тези хора за това, което преживяват в момента"

А за тия без пагончета какво ще направите за компенсиране, а?

-240

1

редовно четящ

18.10 2022 в 08:36

Ах!