ДБГ ще избере наследник на Кунева наесен

OFFNews 18 юли 2017 в 12:55 5944 1

Движение "България на гражданите" ще проведе национално събрание на партията на 30 септември. На него се очаква да бъде избран нов лидер на партията, след като Меглена Кунева се оттегли.

След изборите Меглена Кунева подаде оставка като лидер на партията, която тя сама създаде. Мястото й временно заеха бившите депутати от Реформаторския блок Димитър Делчев и Антони Тренчев. Последният също подаде оставка поради несъгласие с политиката на партията. Оставка подаде и знаковият депутат, който беше председател на транспортната комисия Настимир Ананиев. 

Днес Кунева съобщи, че тя все пак ще има наследник, който ще заеме мястото й като лидер на ДБГ. 

След партийните новини Меглена Кунева коментира и темата с българското председателство. По думите й приоритетите са много важни, а ние още не сме ги определили нито вътре в страната, нито в рамките на Европейския съюз.

Кунева препоръча да се обърне внимание и на темата за Западните Балкани, която правителството лансира като приоритет. Кунева предложи още да бъде направен сайт, посветен на българското председателство, на който общините да имат възможност да рекламират туризма в регионите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!