Искров похвали кандидата за свой наследник в БНБ, Горанов напомни за оставката му

OFFNews 30 май 2015 в 10:30 4387 4

Снимка БГНЕС - архив

Димитър Радев е добър кандидат за управител на БНБ, той е човек с огромен опит във финансите. Това заяви титулярът на поста Иван Искров преди срещата в София на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и представители на Световната банка.

Скоро Искров ще има възможност да покаже дали това еготов да реализира това, което е заявявал, коментира финансовият министър Владислав Горанов, по повод думи на Искров, че ще даде оставка, когато парламентът избере негов наследник.

„Това е кандидатурата, която се вижда най-удачна на ГЕРБ и неслучайно запознахме останалите парламентарни групи с нея. Дали ще има други не мога да знам, тъй като всяка парламентарна група би могла да припознае някой за кандидат. Смятам това, което сме предложили, за изключително добър вариант. За съжаление, скамейката на подходящи за централни банкери не е дълга”, уточни Горанов, цитиран от Фокус. Според него Радев ще събере и достатъчно политическа подкрепа. „Не смятам, че има по-подходящ”, посочи той.

Попитан дали са закъснели с процедурата, финансовият министър подчерта, че да се намери подходяща кандидатура е по-важно, отколкото да се смени бързо управителя на БНБ, тъй като се избира за шест години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови