Quantcast

Дайнов: Борисов говори точно като Лукашенко

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 11:34 6402 14

Политологът Евгений Дайнов сравни премиера Бойко Борисов лидерите на Беларус и Узбекистан Александър Лукашенко и Ислам Каримов. В профила си във Фейсбук той коментира днешното интервю на Борисов за Нова тв, в което заяви, че страната ни е изпреварила Румъния по всички показатели, а българските политици не са корумпирани. 

"На вас ви е смешно, ама ББ вече говори точно като Лукашенко в Беларус и Ислам Каримов в Узбекистан. Бил съм там, слушал съм ги. От такова говорене произлизат само три неща: смазваща бедност (поради титаничното крадене "горе"); всеобщ страх и робско подчинение; изчезване на хора", пише в профила си Дайнов. И продължава:

И, да, самохвалните лъжи формират, за такива хора, паралелна реалност. В нея преди години Лукашенко се хвалеше с посещение в Судан; а днес ЦвЦв се хвали с някакъв от някакво село, дето станал гербист.

По този повод - горчив узбекски виц. Клечи селянин до пътя, дъвче слама. Минава кортежът на президента Каримов, спира. Излиза Каримов, заговаря бащински селянина: "Защо клечиш тук и набиваш миналогодишна слама? Ето, огледай се, вече е пролет, има сочна млада тревичка. Ами ако мине някой чужденец, да те види с тая слама в устата?"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2016 в 09:27

Толкова много приказки, а нищо казано, освен прозрачната дайнофска простотия.Колко още трябва да мине, че тази червеносадистка подлога да бъде закована за леглото на напътстващите го другари? Ай сектир!

21.03 2016 в 15:04

Еми не знам дали и в двата случая става дума за "удобни идиоти". Не разполагам с научна дефиниция за гражданин, но интуитивно го свързвам поне със следните признаци: ИНФОРМИРАН, ПРОАКТИВЕН, КРИТИЧЕН, РАЦИОНАЛЕН. И понеже "чесън" има поглед върху управленски системи и от овчи, и от по-модерен тип, убеден е, че инвестицията в очовечване си заслужава. Най-добронамерено.

21.03 2016 в 14:22

Сороститутките сънуват розови сънища.

21.03 2016 в 13:39

Според мен и в двата случая става дума за удобни идиоти. Разликата е в това чий е интереса. Все пак съм любопитен за твоята дефиниция на "гражданин".

21.03 2016 в 13:21

... така, че на царя му е ОК с овчия електорат. Може да си приказва и да върши всякви простотии. Бууст на еволюцията от "овца" към "гражданин" може да дадат само Сорос-like индивиди и организации. Те затова и царете толкова ги мразят. Ко мислите?

21.03 2016 в 13:09

Като ще сравняваме тиквата с централно-евразийските авторитарни лидери, нека сравним профила и на поданиците. Ами и те са си лика прилика. Е тва е по-страшното!

21.03 2016 в 12:23

Eми това дори е КОМПЛИМЕНТ. Лукаша е ЖЕЛЕЗЕН. Има подкрепата на НАРОДА.

Беларус ПРОСПЕРИРА. Изнасят промишлена продукция за МИЛИАРДИ. Не се оставиха на ЗАПАДНЯЦИТЕ. Запазиха НАРОДНОТО СТОПАНСТВО. Народа живее ДОБРЕ.

Дано ББ вземе пример. С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

21.03 2016 в 12:14

Кутевите къневчета са временно сиротни. Моника е неразположена и качеството е в упадък

21.03 2016 в 11:59

Дайнов пак показа смехотворна аргументация. Добре че поне почти никой вече не се връзва на приказките на потомствения номенклатурчик.

21.03 2016 в 11:57

Какавидков, ти недей слага пръст в устата на Дайнов, той е голема работа, ако не беше той, Нейно Величество Английската кралица щеше да ни заебе и забрави.

Ама благодарение на Дайнофф, Южин Дайнофф и неговият бърз екскурс в британските шпионски замъци, се отървахме от тая печална съдба.

Или поне той така си го спомня ;)