Съдът спря трето дело срещу Цветанов заради имунитета му

Offnews Последна промяна на 12 ноември 2014 в 15:08 1601 2

Цветан Цветанов

Софийският апелативен съд очаквано спря и третото дело срещу Цветан Цветанов заради депутатския му имунитет. Бившият вътрешен министър отговаря пред съда за това, че отказал да разреши подслушването на великотърновския антимафиот Орлин Тодоров, с което осуетява разследване.

Върху документа, издаден от съдия, тогавашният МВР-шеф написва 6 пъти "Не!".

През май на първа инстанция в Софийски градски съд Цветанов бе осъден на 4 години затвор, но делото също беше спряно заради имунитета му. Също заради закрилата, която законът му дава, срещу Цветанов беше спряно и делото за т.нар. "мобилно подслушване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2014 в 19:50

Нормално е да го спрат нали всичките свидетели неволно умряха. Някои се и самоубиха. Явно да свидетелстваш срещу ЦвЦв е против божията воля.

12.11 2014 в 16:46

Това не е съд. По-скоро трябва да му се снеме имунитета и да се доведе делото до край с ефективна присъда. Публични лица като тоя трябва да носят най-висока отговорност за действията или бездействията си , все пак са народни представители. Няма как да сме нормална държава ако не се спре с тоя панаир. Няма как да има доверие народа в правителството ,полицията ,прокуратурата...па ако щете и в синода , ако не се излиза от съответните органи с подобаващо становище и действия в такива случаи. До като това не почне да става ще сме си разграден двор...