БСП вика трима министри за взрива в село Анево

OFFNews 08 юни 2015 в 11:55 3261 3

Снимка БГНЕС/Иван Янев

БСП вика трима министри в парламента заради взрива в Анево. Божидар Лукарски, Румяна Бъчварова и Николай Ненчев да бъдат изслушани във връзка с експлозията на полигона в съответните комисии на Народното събрание, където да обяснят какво точно се случва и дали има заплаха от бъдещи инциденти, поиска депутатът от БСП и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Иван Иванов. 

Според него е възможно поредицата от взривове да е свързана с недостатъчната подготовка на служителите за работа с подобен тип боеприпаси и оръжие. Той попита защо периодично, през няколко години, се случват подобни инциденти.
На фона на разговорите за законови промени, свързани с обезвреждането на боеприпаси, народният представител коментира, че чрез законодателството би могло отговорността за утилизацията да се прехвърли изцяло върху държавата.

„Защото е очевидно, че обработката на боеприпаси и оръжие от частни фирми води до инциденти”, посочи той. Според социалиста всякакви опити за либерализация на този режим са опасни.

Иван Иванов каза още, че е нужен по-засилен контрол върху този тип дейност, като вина за случая в Анево имат хората, които отговарят за безопасността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови