БСП-София сне политическото доверие от Първанов

OFFNews 01 февруари 2014 в 14:46 7752 5

Георги Първанов

Софийската организация на БСП сне политическото си доверие от Георги Първанов и от всички, които подкрепят и работят за паралелна листа. Това става ясно от приета единодушно позиция по време на конференцията на градската организация на БСП-София.

Столичните социалисти обявиха и че подкрепят политиката, провеждана от БСП, и тази на излъченото от нейния мандат правителство.

Делегатите на конференцията категорично се разграничават от инициативата на Георги Първанов да подкрепи нова листа за предстоящите европейски избори, става ясно от позицията на БСП-София. Причината за това е, че подкрепянето на нова листа може да отнеме победата на социалистите и да даде предимство на десницата и да постави под заплаха стабилността на правителството и на парламентарното мнозинство.

Подкрепата за конкурентна листа оценяваме като политически несъвместима с членство в БСП. Георги Първанов обаче не прие тази оценка, отказа диалог и отхвърли протегнатата ръка, допълват столичните социалисти.

Делегатите на градската организация на БСП-София единодушно издигнаха Сергей Станишев за водач на листата на предстоящите европейски парламентарни избори, като обявиха за свой основен опонент ГЕРБ.

Въпреки това стана ясно, че Георги Първанов и Румен Петков няма как да бъдат изключени от БСП.

В партийния устав не съществува текст, който да дава правомощия на националния съвет за изключване на членове, заяви пред журналисти председателят на БСП-София Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови