БСП с декларация до Станишев за проблемите в транспортния бранш

OFFNews 10 юни 2018 в 17:57 4778 0

Петър Курумбашев

БСП е приела декларация, свързана с транспорта, която представлява "обръщение към колегите социалисти и демократи". Тя е адресирана до Удо Булман - председател на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, както и до Сергей Станишев - президент на ПЕС.

Това съобщи на пресконференцията на Позитано 20 евродепутатът от левицата Петър Курумбашев след днешния пленум на БСП.

Положителният момент за пакета за мобилност е, че международният транспорт е изваден от обхвата на Директивата за командировани работници. Тази директива се прилага за каботажа, заяви Курумбашев.

Според него, от една страна положителното е, че шофьорите не трябва да се прибират всяка седмица вкъщи или на посочено от тях място. От друга страна обаче е било прието превозните средства да се връщат на 3 седмици.

Основният аргумент е, че това се прави заради т.нар. пощенски кутии. Регистрираните български камиони може би са над 70 000, но по-голямата част от тях не са собственост на български граждани, обясни Курумбашев.

Той каза също, че се е приело ускорено въвеждане на дигитални тахографи, но е било по-добре въвеждането им на по-късен етап, за да може фабрично да се инсталират такива устройства в камионите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови