Нинова: Борисов обединява Западните Балкани, а не може да обедини Ангелкова и Симеонов

БСП е готова с Визия за България, ще я представи през юли

OFFNews 10 юни 2018 в 13:09 4157 1

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В
проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена.

Днес той е в ролята на обединител - обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога, коментира Нинова.

По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание. Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения. 

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници. "Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване
на товари", обясни Нинова. Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая".

Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови