БСП ще реди листата за евродепутати наесен

OFFNews 09 юни 2018 в 16:02 2272 0

БСП смята да започне наесен работата по реденето на листата за евроизборите, които ще се проведат другата година.

Тов се разбра от дунмите на председателя на партията Корнелия Нинова, която присъстваше на тържественото честване на 162-рата годишнина от рождението на Димитър Благоев – Дядото.

"Нито сме обсъждали, нито сме решавали евролисти все още", каза тя, цитирана от БГНЕС. Нинова каза още, че не смята БСП да изолира Сергей Станишев от водачеството и от листите за евродепутати. "Както знаете - номинирали сме го на конгрес за президент на ПЕС, подкрепяме кандидатурата му, намирам това за интриги и спекулации", обясни лидерът на БСП. 

На днешното събитие Нинова коментира, че идеите на Димитър Благоев-Дядото за солидарност, справедливост, равенство, мир са актуални и днес.

"България, Европа и светът са изправени пред същите предизвикателства, защото пропастта между бедни и богати расте. Защото големите продължават да експлоатират и мачкат малките. Защото чиновничеството и бюрокрацията взе връх над истинската грижа за човека. Защото нараства напрежението в света и все повече трябва да мислим и говорим за мир“, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!