Гарелов на пленума на БСП, който обсъжда партийната телевизия (обновена)

OFFNews 10 юни 2018 в 14:36 8136 1

Снимка Архив

ТВ журналистът Иван Грелов присъства на пленума на БСП, който се провежда на Позитано 20. Присъствието му най-вероятно е свързано с обсъждането на проекта за партийна телевизия, съобщиха за OFFNews присъстващи на закрития форум. 

Ветеранът в телевизията бе уволнен през септември миналата година като медиен съветник на служебното правителство, след като защити колежката си Елена Йончева - тогава кандидат депутат от БСП, в скандала с премиера Бойко Борисов след думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта в чужбина. Преди години Гарелов и Йончева правеха заедно предаването "Оригиналът" по ТВ 7. 

Целта на БСП е новата телевизия да стартира през октомври. Сумата, предвидена за това, е 2 млн. лева. Идеята е да се прави не чисто партийна, а политематична обществена телевизия, за да се привлекат зрители и извън партийното ядро.

По неофициална все още информация най-обсъждането име е RED.tv - “червен” на английски и “ред” на български. Публицистика, репортажи и дискусии за проблеми и скандали по места, предавания за култура и история, предвижда концепцията за телевизията на БСП. 

След края на днешния пленум от пресцентъра на "Позитано" 20 съобщиха единствено, че "БСП внася до 15 юли документите в СЕМ за лиценз на телевизия. Дотогава трябва да е ясно и името на бъдещата медия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови