БСП припознали Патриотичния фронт като партньор

Ивайло Анев 21 ноември 2014 в 08:10 4632 5

Корнелия Нинова

„Патриотичният фронт подкрепи прогресивния данък и допускам, че по теми, които са общи в идеологията и програмите ни, ще имаме общи гласувания."

Това заяви Корнелия Нинова (БСП) в интервю за "24 часа".

Нинова определи като странен факта, че партията на Първанов АБВ има вицепремиер в лицето на Ивайло Калфин, а не подкрепя правителството при гласуване в пленарната зала. От АБВ обаче ясно казаха още преди внасянето на законопроекта на БСП за отмяна на плоския данък, че ще го подкрепят и че партньорите им от ГЕРБ и РБ знаят за тази тяхна позиция.

За Корнелия Нинова обаче това бил знак за нестабилност. За това говорел и проблемът с разпределението на комисиите между партиите, подкрепящи правителството. "Щом отсега има противоречия за такива несъществени неща, за постове, не знам какво да очакваме като стабилност в политиките", коментира е Нинова.

"В парламента мнозинствата са шарени и много подвижни, теоретично изглежда възможно коалицията да се разпадне - дават такива сигнали, плашат се, поставят си ултиматуми", заяви още тя.

Тя заяви, че от БСП предлагат да се намали външният дълг и да не се взема заем от 4,5 млрд., а той да бъде намален със сумата, която трябва да се осигури за изплащане на вложителите в КТБ. Откъде да вземе липсващите пари Фондът за гарантиране на влоговете обаче Корнелия Нинова не казва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови