Няма промени в БСП - това е жива козметика и имитация

OFFNews 14 ноември 2014 в 19:55 2033 5

Мая Манолова

Промените след последното заседание на Националния съвет на БСП са недостатъчни. От разговорите с хората, със социалистите разбрах, че те възприемат промените в партията като имитация, заяви Мая Манолова пред bTV.

Очевидно моето мнение и на много социалисти е, че трябва много сериозна реформа в БСП. Че е необходимо да влеем вътре повече енергия, повече конкурентност, повече модерност и затова обмислям да предложа инициирането на вътрешнопартийно допитване - за това необходима ли е реформа в БСП и в какво трябва да се изразява тя, каза социалистката.

Проблемът е не само в персоналните смени, макар че те бяха жива козметика, но и с нашето публично поведение, с нашата идейност, с нашата активност. Такова вътрешно допитване беше проведено по времето на Жан Виденов преди точно 20 години - през 1994г., така че мисля, че това би било една крачка, която от една страна да съживи партията. И от друга страна - да натисне ръководството наистина да предприеме по-сериозни промени, добави още Манолова.

Заместник-председателят в 42-рото Народно събрание коментира и действията на настоящия министър-председател Бойко Борисов.

"Борисов си направи перфектен PR по темата с еврофондовете. Той просто забрави кой и как злоупотреби с еврофондовете. Истината е, че служебното правителство работи сериозно върху този проблем, но и премиерът Близнашки сложи „брошка“, че то е подписало споразумението с ЕС"

Мая Манолова обърна внимание и на факта, че "парламентарното мнозинство за пръв път си позволява да променя утвърдени парламентарни принципи, залегнали в основата на парламентарната демокрация."

Ограничава се парламентарният дебат. За пръв път се намалява времето за изказване на народните представители – от 5 на 3 минути. И това се подкрепи от всички парламентарни групи от новата четворна коалиция, допълни  депутатът от парламентарната група на БСП Лява България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови