БСП поиска оставката на правосъдния министър

Симона Костадинова 28 май 2015 в 12:45 4035 9

Парламентарната група на БСП поиска оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

На пресконференция в парламента днес от левицата изтъкнаха като причина закритото заседание тази сутрин в парламента, на което бе прието Споразумението между България и Международния наказателен съд за релокация на наша територия на свидетели на Съда.

Според БСП народните представители са гласували нещо, което са "видели двама души".

"Това е пълен абсурд, който бе наложен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Днес управляващите, въпреки съпротивата ни, разглеждаха абсурдни тайни споразумения. Народните представители бяха накарани да гласуват на тъмно", коментира депутатът от БСП Чавдар Георгиев.

По думите му този ратификационен закон трябва да бъде публичен, защото секретни били само действията, които протичат от него. В самия документ също не пишело, че е секретен и не е ясно защо заседанието е било при закрити врата.

"Това е огромен скандал и заради това министъра на правосъдието трябва да си подаде незабавно оставката. След като са забъркани такива каши, някой трябва да носи и отговорност. Народното събрание беше унизено", смята Георгиев.

От парламентарната група на БСП настояват второто гласуване на този закон да бъде публичен, за да могат медиите да видят какво точно представлява споразумението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!