Фаворитът за гуверньор на БНБ на представяне пред БСП

Ива Оприкова 28 май 2015 в 10:18 3967 3

Снимка БГНЕС

Фаворитът  на ГЕРБ за гуверньор на БНБ Димитър Радев бе представен на ПГ на БСП от председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в парламента. Предстои и среща с депутатите от ДПС.

След представянето председателят на бюджетната комисия напълно отрече информацията в някои медии, че има втори кандидат за наследник на Иван Искров.

"За момента г-н Радев е единственият ни кандидат и не съм чувала да има втори", заяви Стоянова пред журналисти. 

От първата опознавателна среща между БСП и кандидатът за управител на най-голямата финансова институция у нас станало ясно, че Димитър Радев е "компетентен", но тепърва от столетницата ще "преценяват специализираната компетентност и волята му".

"Поставиха се различни важни за нас въпроси по отношение на защита на обществения интерес за дейността на управителя, както и въпроси за развитието на финансовия и банков сектор у нас, вкл на европейско ниво. Обсъдихме и темата как би се действало при кризата по отношение на КТБ. Поставиха се и въпроси за развитието на банковия сектор като цяло, както и за развитието на Фонда за гарантиране на влоговете и начините за конструиране", заяви соц.депутатът Янаки Стоилов след срещата и допълни, че много е важно дали определеният кандидат ще се ангажира с определени действи по отношение на защита на обществения интерес чрез дейността на управителя и на управителния съвет на БНБ.

Все още няма решение дали БСП ще има свой кандидат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!